Izdanja AGM Knjige

Veštačenje požara i eksplozija

Veštačenje požara i eksplozijaAutor: Martin Djovčoš
Izdavač: AGM knjiga
Godina: 2015.
Br. strana: 148
Fotografije: crno bele


Cena:  1210,00 // 10 eur

Rukopis po strukturi čine dva dela – prvi, koji je teorijske prirode u kome su date osnovne smernice koje se odnose na tragove koji nastaju na materijalima, instalacijama i delovima objekta posle delovanja požara, i drugi deo, po obimu veći, u kome su navedeni primeri iz prakse. Teorijski deo, iako sveden na minimum, daje odličnu polaznu osnovu za pravilno sagledavanje tragova, ili da parafraziram autora: „na zgarištu svi gledaju, ali malo ko vidi posledice požara – tragove koji mogu da ukažu na pravi uzrok“. Naravno da je nemoguće navesti sve moguće tipove spoljašnjih i unutrašnjih tragova koje za sobom ostavlja požar na objektu i van njega, ali je opis najznačajnijih (i najčešćih) tipova tragova sa aspekta veštačenja dat u rukopisu.

Opširnije...
Prirodni gas El. pošta

prirodni gasAutori: M.Bogner, M. Isailović

godina: 2008
broj strana: 578
povez: tvrd
format: B-5

 

Povećano interesovanje za primenu prirodnog gasa u industriji a naročito u domaćinstvima, uslovilo je pojavu velikog broja preduzeća i zanatskih radnji koje se bave projektovanjem i izvođenjem gasovoda i distributivnih gasnih mreža kao i preduzeća koja se bave proizvodnjom gasnih armatura i druge opreme. Pri tome je bilo neophodno primenjivati zakone, podzakonska akta, tehničke propise i standarde koji se odnose na prirodni gas. Sagledavajući tu potrebu, autori su prikupili i obradili važeće propise i standarde i priredili prvo izdanje koje je izašlo iz štampe 2005. godine.

Tehničke propise obogatili su komentarima u koje su pretočena iskustva kako autora tako i drugih stručnjaka koji se bave poslovima u ovoj oblasti. Dati su izvodi iz pojednih standarda kao i primeri konkretnih projektnih rešenja objekata za prirodni gas. Posle rasprodatog prvog izdanja pristupilo se i štampanju drugog izdanja. U cilju lakše primene tehničkih propisa u knjizi su dati izvodi iz pojedinih standarda iz oblasti armatura i cevovoda koji sadrže opšte zahteve i mere za cevne zatvarače, filtere, kompenzatore, fazonske komade za dimovodne priključke, regulatore pritiska, sigurnosne uređaje za postrojenja za snabdevanje gasom i za ložišnu opremu. Međutim, kao i u nizu ranijih knjiga, autori su naglašavali da je potrebno pribaviti originale standarda kako bi se posedovali autentični ugovori.

Poseban deo knjige posvećen je primerima iz prakse koji prikazuju projektna rešenja za pojedine gasne instalacije (kotlarnice, MRS, unutrašnje gasne instalacije, katodna zaštita). Prikazana rešenja se baziraju na primeni tehničkih propisa i prilagođena su za konkretne situacije. Treba ih smatrati kao uzorke koji prikazuju kako treba pristupiti projektovanju za pojedine slučajeve a ne kao obavezna rešenja.

Cena: 1944.00 rsd

 

Posetite štand AGM KNJIGE
na SAJMU TEHNIKE u Beogradu
od 21.05. do 24.05.2019.
Prolaz iz HALE 2 U HALU 1A

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)
Novi naslovi u pripremi

1. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
- Spasoje Drapić

2. Nemačko srpski rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

3. Srpsko nemači rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

4. Kuće veka
- Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
- Vladimir Novaković

6. Prozori
- Andreja Marić

Knjige iz uvoza

Osnove primene biomase

Osnove primene biomaseAutor: Boris Labudović
Izdanje: Energetika marketing
Godina: 2012.
Br.strana: 316
Povez: mek
Format: B-5
Fotografije: crno bele/kolor
Cena: 4950,00 rsd  

Ova knjiga će  biti od koristi svima kojima su energetska postrojenja raznih veličina, od elektrana, toplana i kogeneracijskih postrojenja pa sve do kotlova za centralno grejanje te kućnih peći i kamina deo svakodnevnog posla kao što su projektanti, instalateri i serviseri, trgovci opremom i uređajima, a i da će koristiti svima koji se zanimaju za primjenu obnovljivih izvora i novih tehničkih rješenja za opskrbu energijom.

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net