Izdanja AGM Knjige

Mašinski elementi, konstruisanje i projektovanje - Zbirka rešenih zadataka

Mašinski elementi i projektovanjeAutor: Spasoje Drapić
Izdavač: AGM knjiga
Godina: 2012.
Br. strana: 290
Povez: mek
Cena: 1430,00 rsd//12 eur


Zbirka rešenih zadataka iz mašinskih elemenata i projektovanja, obuhvata celokupnu materiju mašinskih elemenata podeljenu u 21 poglavlje i oslanja se na knjigu „Elementi mašinskih konstrukcija“ od istog autora i izdavača. U navedenim poglavljima, pored proračuna čvrstoće i po potrebi provere krutosti, stabilnosti ili radnog veka mašinskih delova i njihovih spojeva, daju se i njihove kinematske i geometrijske veličine, neophodne za izradu radioničkih crteža. Pri tome, su dati i radionički crteži za veliki broj nestandardnih elemenata kao što su: osovine, vratila, zupčanici lančanici, kaišnici i dr.

Opširnije...
Prirodni gas El. pošta

prirodni gasAutori: M.Bogner, M. Isailović

godina: 2008
broj strana: 578
povez: tvrd
format: B-5

 

Povećano interesovanje za primenu prirodnog gasa u industriji a naročito u domaćinstvima, uslovilo je pojavu velikog broja preduzeća i zanatskih radnji koje se bave projektovanjem i izvođenjem gasovoda i distributivnih gasnih mreža kao i preduzeća koja se bave proizvodnjom gasnih armatura i druge opreme. Pri tome je bilo neophodno primenjivati zakone, podzakonska akta, tehničke propise i standarde koji se odnose na prirodni gas. Sagledavajući tu potrebu, autori su prikupili i obradili važeće propise i standarde i priredili prvo izdanje koje je izašlo iz štampe 2005. godine.

Tehničke propise obogatili su komentarima u koje su pretočena iskustva kako autora tako i drugih stručnjaka koji se bave poslovima u ovoj oblasti. Dati su izvodi iz pojednih standarda kao i primeri konkretnih projektnih rešenja objekata za prirodni gas. Posle rasprodatog prvog izdanja pristupilo se i štampanju drugog izdanja. U cilju lakše primene tehničkih propisa u knjizi su dati izvodi iz pojedinih standarda iz oblasti armatura i cevovoda koji sadrže opšte zahteve i mere za cevne zatvarače, filtere, kompenzatore, fazonske komade za dimovodne priključke, regulatore pritiska, sigurnosne uređaje za postrojenja za snabdevanje gasom i za ložišnu opremu. Međutim, kao i u nizu ranijih knjiga, autori su naglašavali da je potrebno pribaviti originale standarda kako bi se posedovali autentični ugovori.

Poseban deo knjige posvećen je primerima iz prakse koji prikazuju projektna rešenja za pojedine gasne instalacije (kotlarnice, MRS, unutrašnje gasne instalacije, katodna zaštita). Prikazana rešenja se baziraju na primeni tehničkih propisa i prilagođena su za konkretne situacije. Treba ih smatrati kao uzorke koji prikazuju kako treba pristupiti projektovanju za pojedine slučajeve a ne kao obavezna rešenja.

Cena: 1944.00 rsd

 

Posetite štand AGM KNJIGE
na SAJMU TEHNIKE u Beogradu
od 21.05. do 24.05.2019.
Prolaz iz HALE 2 U HALU 1A

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)
Novi naslovi u pripremi

1. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
- Spasoje Drapić

2. Nemačko srpski rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

3. Srpsko nemači rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

4. Kuće veka
- Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
- Vladimir Novaković

6. Prozori
- Andreja Marić

Knjige iz uvoza

Asfaltne kolovozne konstrukcije

Asfaltne kolovozne konstrukcijeAutori: Branko Mazić

Godina: 2007
Br.strana: 246
Povez: tvrd
Format: B-5
Cena: 2420.00 rsd  2200,00


Ovom knjigom obuhvaćene su metode dimenzioniranja fleksibilnih koloovznih konstrukcija. Posebna pažnja posvećena je faktorima koji utiču na trajnost kolovoznih konstrukcija na putevima I aerodromima, koji su osnova za korektno dimenzioniranje konstrukcija. Pored empririjskih I poluempirijskih metoda, obradjene su teoretske metode dimenzioniranja kolovoznih konstrukcija, analiza nosivosti I dimenzioniranje postojećih asfaltnih kolovoznih konstrukcija te njihova zaštita od štetnog dejstva mraza. Ova knjiga je namenjena kako studentima tako I inženjerima koji se bave projektovanjem kolovoznih konstrukcija.

Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net