Izdanja AGM Knjige

Obnovljivi izvori energije i njihova ekonomska ocena

Obnovljivi izvori energije i njihova ekonomska ocena Autor: Miloš Radaković

Godina: 2010.
Br.strana: 128
Povez: mek
Format: B-5
Cena: 880.00 rsd// 7,70 EUR


Ubrzano korišćenje raznih vidova obnovljivih izvora energije u našoj zemlji poslednjih godina otvorilo je prostor za nastanak jedne ovakve knjige. Drugim rečima, nastala je potreba za pisanjem ovakve knjige zbog povećanog korišćenja OIE u našoj zemlji, a da nigde nema neke stručnije ekonomske analize korišćenja određenih tehnologija. Najzad se i kod nas sve više pažnje posvećuje energetskoj efikasnosti i štednji energije. Energenti usled brzih promena cena na tržištu sve više poskupljuju i same okolnosti u okruženju nas prisiljavaju da sve veću pažnju posvećujemo energeskoj efikasnosti i štednji.

Opširnije...
Prirodni gas El. pošta

prirodni gasAutori: M.Bogner, M. Isailović

godina: 2008
broj strana: 578
povez: tvrd
format: B-5

 

Povećano interesovanje za primenu prirodnog gasa u industriji a naročito u domaćinstvima, uslovilo je pojavu velikog broja preduzeća i zanatskih radnji koje se bave projektovanjem i izvođenjem gasovoda i distributivnih gasnih mreža kao i preduzeća koja se bave proizvodnjom gasnih armatura i druge opreme. Pri tome je bilo neophodno primenjivati zakone, podzakonska akta, tehničke propise i standarde koji se odnose na prirodni gas. Sagledavajući tu potrebu, autori su prikupili i obradili važeće propise i standarde i priredili prvo izdanje koje je izašlo iz štampe 2005. godine.

Tehničke propise obogatili su komentarima u koje su pretočena iskustva kako autora tako i drugih stručnjaka koji se bave poslovima u ovoj oblasti. Dati su izvodi iz pojednih standarda kao i primeri konkretnih projektnih rešenja objekata za prirodni gas. Posle rasprodatog prvog izdanja pristupilo se i štampanju drugog izdanja. U cilju lakše primene tehničkih propisa u knjizi su dati izvodi iz pojedinih standarda iz oblasti armatura i cevovoda koji sadrže opšte zahteve i mere za cevne zatvarače, filtere, kompenzatore, fazonske komade za dimovodne priključke, regulatore pritiska, sigurnosne uređaje za postrojenja za snabdevanje gasom i za ložišnu opremu. Međutim, kao i u nizu ranijih knjiga, autori su naglašavali da je potrebno pribaviti originale standarda kako bi se posedovali autentični ugovori.

Poseban deo knjige posvećen je primerima iz prakse koji prikazuju projektna rešenja za pojedine gasne instalacije (kotlarnice, MRS, unutrašnje gasne instalacije, katodna zaštita). Prikazana rešenja se baziraju na primeni tehničkih propisa i prilagođena su za konkretne situacije. Treba ih smatrati kao uzorke koji prikazuju kako treba pristupiti projektovanju za pojedine slučajeve a ne kao obavezna rešenja.

Cena: 1944.00 rsd

 

Posetite štand

AGM KNJIGE

na SAJMU KNJIGA u Beogradu

20-27.10.2019.

HALA 2 - štand 2207 i

HALA 4, štand 4021

POZIVNICA ZA SAJAM KNJIGA

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)
Novi naslovi u pripremi

1. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
- Spasoje Drapić

2. Nemačko srpski rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

3. Srpsko nemači rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

4. Kuće veka
- Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
- Vladimir Novaković

6. Prozori
- Andreja Marić

Knjige iz uvoza

Dizajn vrta – nove ideje za male prostore

Dizajn vrta – nove ideje za male prostoreAutori: Peter Mchoy,
Prevod: Boris Lukić

Godina: 2004
Strana: 256
Povez: tvrd
Format: A-4

cena 4400.00 rsd 3300 rsd

Vecina nas cezne za vecim vrtom, nekolicina za necim manjim i poslušnijim, no velika vecina nas mora izvuci najbolje iz naše postojece parcele. Šta god hteli od vrta, planiranje i dizajn su suštinski.
Ova knjiga Vas podstice na razmišljanje o tome šta želite od svog vrta, na stvaranje vrta u skladu sa potrebama u kojem možete uživati u nadolazecim godinama. 

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net