Izdanja AGM Knjige

Medicinski rečnik Nemačko - Srpski (16000 terminoloških jedinica)

medicinski recnikautori: Milorad Simić, Vladan Dodić, Jasmina Simić

godina: 2008
broj strana: 249
povez: mek
format: B-5
Cena: 


Rečnik je namenjen medicinskim stručnjacima, kako bi lakše pratili ubrzani razvoj medicinske nauke, posebno zahvaljujući ogromnom napretku medicinske tehnike, u užem smislu elektromedicinske tehnike i tehnologije.

Opširnije...
Prirodni gas El. pošta

prirodni gasAutori: M.Bogner, M. Isailović

godina: 2008
broj strana: 578
povez: tvrd
format: B-5

 

Povećano interesovanje za primenu prirodnog gasa u industriji a naročito u domaćinstvima, uslovilo je pojavu velikog broja preduzeća i zanatskih radnji koje se bave projektovanjem i izvođenjem gasovoda i distributivnih gasnih mreža kao i preduzeća koja se bave proizvodnjom gasnih armatura i druge opreme. Pri tome je bilo neophodno primenjivati zakone, podzakonska akta, tehničke propise i standarde koji se odnose na prirodni gas. Sagledavajući tu potrebu, autori su prikupili i obradili važeće propise i standarde i priredili prvo izdanje koje je izašlo iz štampe 2005. godine.

Tehničke propise obogatili su komentarima u koje su pretočena iskustva kako autora tako i drugih stručnjaka koji se bave poslovima u ovoj oblasti. Dati su izvodi iz pojednih standarda kao i primeri konkretnih projektnih rešenja objekata za prirodni gas. Posle rasprodatog prvog izdanja pristupilo se i štampanju drugog izdanja. U cilju lakše primene tehničkih propisa u knjizi su dati izvodi iz pojedinih standarda iz oblasti armatura i cevovoda koji sadrže opšte zahteve i mere za cevne zatvarače, filtere, kompenzatore, fazonske komade za dimovodne priključke, regulatore pritiska, sigurnosne uređaje za postrojenja za snabdevanje gasom i za ložišnu opremu. Međutim, kao i u nizu ranijih knjiga, autori su naglašavali da je potrebno pribaviti originale standarda kako bi se posedovali autentični ugovori.

Poseban deo knjige posvećen je primerima iz prakse koji prikazuju projektna rešenja za pojedine gasne instalacije (kotlarnice, MRS, unutrašnje gasne instalacije, katodna zaštita). Prikazana rešenja se baziraju na primeni tehničkih propisa i prilagođena su za konkretne situacije. Treba ih smatrati kao uzorke koji prikazuju kako treba pristupiti projektovanju za pojedine slučajeve a ne kao obavezna rešenja.

Cena: 1944.00 rsd

 

Posetite štand

AGM KNJIGE

na SAJMU KNJIGA u Beogradu

20-27.10.2019.

HALA 2 - štand 2207 i

HALA 4, štand 4021

POZIVNICA ZA SAJAM KNJIGA

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)
Novi naslovi u pripremi

1. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
- Spasoje Drapić

2. Nemačko srpski rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

3. Srpsko nemači rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

4. Kuće veka
- Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
- Vladimir Novaković

6. Prozori
- Andreja Marić

Knjige iz uvoza

Pojmovnik geosintetika

Pojmovnik geosintetikaAutori: Mensur mulabdić, Matko Bošnjaković
Izdanje: Gradjevinski fakultet Osijek
Godina: 2011
Br.strana: 143
Povez: tvrd
Format: B-5
Fotografije: kolor
Cena: 3300,00 rsd

Ova knjiga, koju treba shvatiti i kao udzbenik i kao priručnik, nastala je kao rezultat dugogodišnje aktivnosti prvog autora u području primene geosintetika u grditeljskim zahvatima, njegovim bavljenjem ispitivanja materijala (tlo, stene, geosintetici). Ova knjiga je dobar početak za bolje razumevanje u svakodnevnoj komunikaciji i osavremenjavanju naših stavova u vezi s primenom geosintetika u gradnji.

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net