Izdanja AGM Knjige
Autori: grupa autora Izdanje: AGM KNJIGA Godina: 2013. Br.strana: 156 Povez: mek Format: B-5 Fotografije: crno bele Cena: 880,00 rsd / 7,5 eur
Fasade i krovovi u funkcionalnom smislu predstavljaju yavršetak svakog građevinskog objekta. Prilikom njihovog projektovanja i izvođenja treba na adekvatan način rešiti niz problema iz domena: konstrukcija, građevinske fizike (termika, akustika), eestetike i oblikovanja što zahteva saradnju stručnjaka iz različitih oblasdti. |
Opširnije... |
|
Autori: Mr Nikola Počuča Izdavač: AGM knjiga Godina: 2024. Br.strana: 58 /A5 format Povez: meki povez/kolor fotografije ISBN: 978-86-6048-047-9 // Sifra 1147 Cena : 880,00 rsd // 7 eur
U vremenu u kojem su usled zabrinjavajućeg povećanja oboljenja, zbog nedostataka u ishrani i nepravilne ishrane, javni interesi društva se moraju u povećanoj meri koncentrisati na problem pravilne ishrane i žitaricama, jer to kao osnovni vid ljudske egzistencije traži povećanje pažnje. U poslednjih 40-50 godina znatno je porastao broj prehrambeno - fizioloških studija o pojedinim vrstama žitarica pri čemu su se među njima u pogledu hranjivih materija i prehrambenih vrednosti ispoljile jasne razlike. Naročito je došlo do izražaja saznanje da ovas (zob), kada se preradi u proizvode pogodne za ishranu, kao sastavni deo ishrane, među ostalim žitaricama zauzima posebno mesto, koje mu daje prioritet u ljudskoj ishrani. Ograničenost proizvodnje pšenice u svetskim okvirima i mogućim problemima prehrane svetskog stanovništva, ovas bi mogao biti visokokvalitetna zamena, te stoga njegovo uzgajanje u većim obimima treba da zauzme vidno mesto u svakom budućem planu za ishranu ljudi u svetu, tim pre što ovas nije posebno zahtevna žitarica za uzgajanje i dobro uspeva i na lošim zemljištima. Shodno tome, u ovoj knjizi će biti dati na razumljiv način prehrambeno - fiziološke osobine ovsa ukratko, a više o značaju ovsenih proizvoda za ishranu savremenih ljudi u zdravim i bolesnim danima, a na osnovu mišljenja i dokaza biohemičara, medicinara i tehnologa. Proizvodi od ovsa su postali u novije vrema veoma traženi zbog svoje nutritivne vrednosti koja premašuje sva ostala žita. Ovas ima visok sadržaj masti, esencijalnih masnih kiselina i povoljan aminokiselinski sastav proteina. Standardni proizvodi mlinske prerade ovsa su ovsene pahuljice i ovsena brašna koja se javljaju u prirodnom i prerađenom (instantiranom) obliku. Na tržištu se najviše pojavljuju u prerađenom obliku i služe za brzu pripremu kaša. Ovsene pahuljice se dobijaju spljoštavanjem celog zrna, prethodno oljuštenog. Mogu da se koriste i kao dodatna sirovina u proizvodnji posebnih vrsta hleba, peciva i drugih pekarskih proizvoda. Ovas je važna sirovina za industrijsku proizvodnju stočne hrane, a nezamenjiva visokokvalitetna hrana u uzgoju konja.
|
|
******** POSETITE ŠTAND AGM KNJIGE NA SAJMU KNJIGA U BEOGRADU OD 19-24. MAJA 2024. HALA 2 - štand 2012 HALA 4 - štand 4017 Ponuda knjiga sa popustom iz građevinarstva, mašinstva, energetike, arhitekture, saobraćaja, ekologije i OIE, zaštite od požara, leksikografije, politike, matematike, fizike.
NOVE KNJIGE U PONUDI ******* PORUČIVANJE KNJIGA NA EMAIL: agmknjiga@gmail.com ili pozvati telefonom +381658470725, +381112618554, +381638470725
Novi naslovi u pripremi
1. SolidCam 2021- Automatsko programiranje CNC glodalica Slaviša Ivanović
2. Zone opasnosti (požar) Radovan Jovanov
3. Pneumatika Slaviša Ivanović
4. Geodetske mreže Gligorije Perović
5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću Vladimir Novaković
6. Tolerancije naleganja i stezni spojevi Spasoje Drapić
7. KAMEN -Tehnologija obrade, alati i mašine Slaviša Ivanović
8. Mali leksikon psihološko-psihijat.i pravnih pojm. Stevan P. Petrović
9. Tehnologija obrade drveta, alati i mašine za obradu Slaviša Ivanović 10. Rečnik ribolova ES i SE Branko Vukičević 11. Digitalni sistemi upravljanja procesima -Miša Stambolić
Knjige iz uvoza
Urednik: Tomislav Toth
Godina: 2008 Strana: 117 Povez: tvrd Format: A-4 cena 880.00 rsd Želite li udobno, praktično i relativno jeftino urediti stan, priklonite se izradi nameštaja po meri – ali i u vlastitoj režiji. Ako tragate za dobrim rešenjem ili vrednom idejom koja nije samo trenutno in velika je verovatnoća da će Vas stranice ove knjige navesti na pravi smer. |
Opširnije... |
|