Izdanja AGM Knjige

Reinženjering srednjeg stručnog obrazovanja za područje rada MAŠINSTVO I MAŠINSKA OBRADA na popustu 440.00

Reinženjering srednjeg stručnog obrazovanja za područje rada MAŠINSTVO I MAŠINSKA OBRADAAutor: Milisav Ristivojević

godina: 2009
strana: 158
povez: tvrd
format: B-5
Cena: 880.00 rsd /7,70 EUR NA POPUSTU 440.00


Ovaj priručnik predstavlja naučno-stručnu utemeljenu studiju od teorijskog i praktičnog značaja u razvoju naučnih saznanja iz oblasti rada mašinstvo i obrada metala. Znalački izabrana i precizno definisana problematika ovog rukopisa rešavana je na bazi odgovarajućih svetskih dostignuća u ovoj oblasti. Na osnovu analize stanja i iskustva u srednjem obrazovanju, a posebno u području rada mašinstvo i obrada metala definisane su smernice za delovanje i implementaciju u domenu unapredjivanja produktivnosti novih znanja uz ovoj oblasti. Sistem obrazovanja mora da postane otvoren, dinamičan, ofanzivan, koliko i samo znanje, što nam autor knjige to znalački prezentuje. Cilj ovog priručnika je da pomogne profesorima i reformatorima srednjeg stručnog obrazovanja, koji imaju danas, pa i u neposrednoj budućnosti, izuzetno težak i delikatan posao, da sveobuhvatno i na duži rok kvalitetno, prihvatljivo i primenjivo ovu reformu učine uspešnom. Ovaj priručnik je namenjen prvenstveno profesorima mašinskih tehničkih škola. S obzirom na oskudnu literaturu iz ove oblasti, ovaj priručnik može biti od korsiti i svim drugim profesorima koji se bave ovom aktuelnom problematikom.

Opširnije...
Priručnik o hrani El. pošta

Priručnik o hraniAutor: Nikola Počuča
Izdavač: AGM knjiga
Godina: 2017.
Br.strana: 276
Povez: mek /B5
Fotografije: crno bele
ISBN: 978-86-86363-80-0
Cena: 1650,00 rsd // 14 eur   1320,00

Namera knjige je da čitaoca upozna sa što više stvarnih i naučno-stručnih informacija. Pogrešnim shvatanjima i zabludama o štetnostima pojedinih namirnica i raznih dodataka se mnogi potrošači dovode u nedoumicu. Veliki proizvođači i kompanije često nameću svoje standarde, kojima favoriziraju svoju proizvode na globalnom planu. U poslednje vreme smo svedoci napada na neke proizvode, koji nisu naučnom metodom ili ispitivanjem dokazani kao štetni, koliko ih oni naznačuju. Ti isti proizvođači su ugradili paletu svojih industrijskih, sintetizovanih proizvoda, a sve pod izgovorom poboljšanja kvaliteta, trajnosti, transportabilnosti, ukusa ili slično. Tako se prave proizvodi sa što jeftinijim sirovinama i dodacima, većim sadržajem vode, sve u svrhu ostvarivanja ogromnih dobiti.


Kao potrošača, previše nas plaše transmastima (za koje je dokazano da su štetne) a kojih ima svuda u namirnicama, jer se koriste kao poboljšivači proizvoda, a prisutnost njihova dosta zavisi i od načina pripreme namirnica.
Kako se savremeni čovek hrani i da li je hrana lek ili otrov ili je samo podrška u borbi protiv bolesti.
Stara kineska poslovica koja se može uvek primeniti kaže:
"Što god da je otac bolesti, majka joj je loša hrana".
Hrana uz današnji život postaje izvor bolesti, jer smo svugde okruženi sa toksinima: u vodi, zemlji i vazduhu.

Ozbiljne studije pokazuju i potvrđuju da ne postoji idealan jelovnik, a još manje savršen izbor namirnica. Čovek zapravo mora ostati sa normalnim izborom namirnica i da budu što raznovrsnije. Ali kako to postići u zemlji u kojoj je potrošač potpuno osiromašio.

U vezi sa unošenjem masti u organizam, naglašene su promene u shvatanju i novi pravci u sistemu ishrane. Svakako je potrebno napraviti redukciju sa godinama života, ili prisustvom nekih posebno potrebnih ograničenja. Takođe su navedene neke vrste ishrane koje se često primenjuju bez opravdanja i bez stručne/lekarske kontrole, kao i poremećaji u ishrani.

Zbog toga,a i svega prethodno iznešenog ostajem pri pravilu koje postaje dominantno za zdrav način ishrane i poboljšanja zdravlja. Znači važno je jesti sve, ali u pravo vreme i u odgovarajućim kombinacijama.

Kroz tabele u kojima su date energetske, vitaminske i mineralne (esencijalne hranljive materije), data je mogućnost da svaki pojedinac pravi kombinaciju i količine uzimanja hrane prema svojim potrebama.

Preporuke za savremenu ishranu koja bi štitila zdravlje i bila „idealna“, polazeći od potrebe za hranom, treba zasnivati na sve novijim i naprednijim biohemijskim saznanjima, na dugoročnim istraživanjima hrane, na iskustvu kliničke dijetetike i statističkim istraživanjima, pri čemu nikako ne bi trebalo uzimati u ozbir neobjektivna lična mišljenja, verske poglede ili neke posebne interese.

Obim i način prezentacije svrstavaju ovaj priručnik u literaturu koja se može preporučiti, ne samo ljudima koji se bavi proizvodnjom, skladištenjem, prometom i kvalitetom prehrambenih proizvoda, nego i svima drugima koji kao potrošači putem ovog priručnika mogu da prošire svoja znanja o namirnicama, eventualnim štetnim aditivima u hrani i važećim propisima. Sve ove informacije mogu pomoći da životne namirnice budu što bezbednije a svakome olakšati odluku pri odabiru prehrambenih proizvoda.


 

Posetite štand AGM KNJIGE
na SAJMU TEHNIKE u Beogradu
od 21.05. do 24.05.2019.
Prolaz iz HALE 2 U HALU 1A

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)




Novi naslovi u pripremi

1. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
- Spasoje Drapić

2. Nemačko srpski rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

3. Srpsko nemači rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

4. Kuće veka
- Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
- Vladimir Novaković

6. Prozori
- Andreja Marić

Knjige iz uvoza

Kućna kanalizacija

Kućna kanalizacijaAutori: Božena Tušar
Izdavač: Gradjevinski fakultet Zagreb
Godina: 2001
Br.strana: 230
Povez: mek
Format: B-5
Fotografije: crno bele
Cena: 3300,00 rsd

Ova knjiga je namenjena kako studentima Gradjevinskog fakulteta tako može poslužiti i projektantima i izvođačima kućne kanalizacije. Kućna kanalizacija koja se izvodi u svakom izgradjenom objektu i primenjuje više od stotina godina, zapostavljena je kao edukacijski predmet. U današnje vreme kada se u celom svetu izuzetna pažnja poklanja ekologiji, zaštiti životne sredine i održivom razvoju, najveći problem po okolinu proizilazi iz neodgovarajućeg rukovanja otpadnim vodama i otpadnim predmetima.

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net