Izdanja AGM Knjige
autor: Spasoje Drapić godina: 2007. broj strana: 594 povez: tvrd, format: B-5
cena: u stampi
Autor je ovom knjigom dao na jednom mestu temeljna znanja i najnovija dostignuća iz oblasti elemenata mašinskih sistema i pomoć korisnicima knjige pri rešavanju praktičnih zadataka u procesu projektovanja i konstruisanja. Materija u knjizi usklađena je sa savremenim pristupima u vodećoj našoj i široj literaturi iz ove oblasti i standardima ISO-DIN, a i onim standardima JUS, koji su u celini u saglasnosti sa ISO standardima. |
Opširnije... |
|
Ovsene pahuljice - eliksir zdravlja |
|
|
Autori: Mr Nikola Počuča Izdavač: AGM knjiga Godina: 2024. Br.strana: 58 /A5 format Povez: meki povez/kolor fotografije ISBN: 978-86-6048-047-9 // Sifra 1147 Cena : 880,00 rsd // 7 eur
U vremenu u kojem su usled zabrinjavajućeg povećanja oboljenja, zbog nedostataka u ishrani i nepravilne ishrane, javni interesi društva se moraju u povećanoj meri koncentrisati na problem pravilne ishrane i žitaricama, jer to kao osnovni vid ljudske egzistencije traži povećanje pažnje. U poslednjih 40-50 godina znatno je porastao broj prehrambeno - fizioloških studija o pojedinim vrstama žitarica pri čemu su se među njima u pogledu hranjivih materija i prehrambenih vrednosti ispoljile jasne razlike. Naročito je došlo do izražaja saznanje da ovas (zob), kada se preradi u proizvode pogodne za ishranu, kao sastavni deo ishrane, među ostalim žitaricama zauzima posebno mesto, koje mu daje prioritet u ljudskoj ishrani. Ograničenost proizvodnje pšenice u svetskim okvirima i mogućim problemima prehrane svetskog stanovništva, ovas bi mogao biti visokokvalitetna zamena, te stoga njegovo uzgajanje u većim obimima treba da zauzme vidno mesto u svakom budućem planu za ishranu ljudi u svetu, tim pre što ovas nije posebno zahtevna žitarica za uzgajanje i dobro uspeva i na lošim zemljištima. Shodno tome, u ovoj knjizi će biti dati na razumljiv način prehrambeno - fiziološke osobine ovsa ukratko, a više o značaju ovsenih proizvoda za ishranu savremenih ljudi u zdravim i bolesnim danima, a na osnovu mišljenja i dokaza biohemičara, medicinara i tehnologa. Proizvodi od ovsa su postali u novije vrema veoma traženi zbog svoje nutritivne vrednosti koja premašuje sva ostala žita. Ovas ima visok sadržaj masti, esencijalnih masnih kiselina i povoljan aminokiselinski sastav proteina. Standardni proizvodi mlinske prerade ovsa su ovsene pahuljice i ovsena brašna koja se javljaju u prirodnom i prerađenom (instantiranom) obliku. Na tržištu se najviše pojavljuju u prerađenom obliku i služe za brzu pripremu kaša. Ovsene pahuljice se dobijaju spljoštavanjem celog zrna, prethodno oljuštenog. Mogu da se koriste i kao dodatna sirovina u proizvodnji posebnih vrsta hleba, peciva i drugih pekarskih proizvoda. Ovas je važna sirovina za industrijsku proizvodnju stočne hrane, a nezamenjiva visokokvalitetna hrana u uzgoju konja.
|
|
Opšta meteorologija |
|
|
Autori: Veljović Koračin Katarina, Nemanja Kovačević Izdavač: AGM knjiga Godina: 2024. Br.strana: 322 /B5 format Povez: meki povez/kolor fotografije ISBN: 978-86-6048-052-3 // Sifra 1152 Cena : 2750,00 rsd/23 eur /studenti: 1980,00/17 eur
Knjiga sadrži dvanaest poglavlja, od kojih prvih pet pripadaju kur-su iz Opšte meteorologije 1, dok preostalih sedam pokrivaju kurs iz Opšte meteorologije 2. Čitanjem ove knjige mogu se steći osnovna znanja o definiciji i ciljevima meteorologije, sistemu Zemlja–atmosfera, statici, termodinamici i dinamici atmosfere, zračenju, fizici oblaka, atmosferskom elektricitetu, vremenskim sistemima, klimi planete Zemlje i klimatskim promenama, kao i prognozi vremena. Ova knjiga namenjena je prvenstveno studentima osnovnih studija meteorologije Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu kao udžbenik za predmete Opšta meteorologija 1 i Opšta meteorologija 2. Knjiga može biti od velike koristi učenicima srednje hidrometeorološke škole kao i srednjoškolcima uopšte, radi upoznavanja sa osnovnim pojmovima u meteorologiji. Takođe, studentima drugih fakulteta koji imaju dodira sa tematikom vremena i klime može poslužiti kao pomoćna literatura, ali i svima ostalima koje zanimaju osnovi meteorologije. |
Teorija i tehnologija betona - Mjerne metode |
|
|
Autori: Dubravka Bjegović i Nina Štirmer Izdavač: Građevinski fakultet Zagreb Godina: 2022. Br.strana: 479 /B5 format Povez: tvrdi ISBN: 9789538168611 // Sifra 905 Cena : 9350,00 rsd Ovaj udžbenik svojevrsna je dopuna univedrzitetskog udžbenika Teorija i tehnologija betona s kojim čini jedinstvenu celinu. Autori udžbenika kroz 11 poglavlja daju pregled osnovnih principa metoda ispitivanja betona i njegovih sastojaka u cilju kontrole kvalitete te ocjene stanja betona i armature u konstrukcijama. Knjiga je prvenstveno namenjena studentima Građevinskoga fakulteta, ali i inženjerima građevinarstva koji pri projektiranju propisuju svojstva betona ili ih pri izvođenju kontrolišu i ocenjuju kao nadzorni inženjeri. |
|
|
|
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
|
Strana 3 od 56 |
|
******** POSETITE ŠTAND AGM KNJIGE NA SAJMU KNJIGA U BEOGRADU OD 19-24. MAJA 2024. HALA 2 - štand 2012 HALA 4 - štand 4017 Ponuda knjiga sa popustom iz građevinarstva, mašinstva, energetike, arhitekture, saobraćaja, ekologije i OIE, zaštite od požara, leksikografije, politike, matematike, fizike.
NOVE KNJIGE U PONUDI ******* PORUČIVANJE KNJIGA NA EMAIL: agmknjiga@gmail.com ili pozvati telefonom +381658470725, +381112618554, +381638470725
Novi naslovi u pripremi
1. SolidCam 2021- Automatsko programiranje CNC glodalica Slaviša Ivanović
2. Zone opasnosti (požar) Radovan Jovanov
3. Pneumatika Slaviša Ivanović
4. Geodetske mreže Gligorije Perović
5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću Vladimir Novaković
6. Tolerancije naleganja i stezni spojevi Spasoje Drapić
7. KAMEN -Tehnologija obrade, alati i mašine Slaviša Ivanović
8. Mali leksikon psihološko-psihijat.i pravnih pojm. Stevan P. Petrović
9. Tehnologija obrade drveta, alati i mašine za obradu Slaviša Ivanović 10. Rečnik ribolova ES i SE Branko Vukičević 11. Digitalni sistemi upravljanja procesima -Miša Stambolić
Knjige iz uvoza
autor: Jure Radnić, A. Harapin i D. Matešan godina: 2004, strana: 163, povez: tvrdi, format: B-5 Cena: rasprodato
U ovoj knjizi su najpre prikazane osnove numeričkog modeliranja ploča i ljusaka. Opisana su pojednostavljenja trodimenzionalne teorije ploča i ljusaka, te nedostaci elemenata Mindlin-ove ploče i pojednostavljenog elementa ljuske. Prikazana je usvojena formulacija konačnog elementa ploče i ljuske, i naznačene osnove analize s elasto-plastičnim modelom materijala. Izložena su tri odvojena numerička modela i to za statičku analizu, dinamičku analizu i vremenski zavisnu analizu. Knjiga je namenjena kako studentima koji žele proširiti znanja iz područja numeričke analize armiranobetonskih ploča i ljusaka, tako i inženjerima koji se u praksi susreću s potrebama numeričkog modeliranja stvarnog ponašanja armiranobetonskih konstrukcija. |
Opširnije... |
|