Izdanja AGM Knjige

Iz istorije srpske meteorologije

Iz istorije srpske meteorologijeAutor: Slobodan Plazinić
Izdanje: AGM KNJIGA
Godina: 2012.
Br.strana:    154
Povez:  mek
Format:  B-5
Fotografije: crno bele
Cena: 990,00 rsd //8,50 eur

Knjiga ''Iz istorije srpske meteorologije'' ukazuje na veoma dugu meteorološku aktivnost u Srbiji i daje sećanja na one pregaoce i entuzijaste, koji su sa mnogo poleta i odricanja,  činili prve korake na putu progresa srpske meteorološke službe. Mada je razvoj srpske meteorološke službe često prekidan ratovima, pa je više generacija moralo da počinje iz nemaštine i ruševina, ostvaren je vidan uspeh o čemu svedoče tekstovi iz ove knjige, koja obuhvata razvoj srpske meteorološke službe do dvehiljadite godine;  istovremeno, ovaj  se može pratiti sa razvojem Međunarodne meteorološke organizacije, odnosno Svetke meteorološke organizacije. Ona potvrđuje da je meteorološka aktivnost u Srbiji uvek išla u korak sa meteorološkom aktivnošću u svetu.

Opširnije...
Savremena eksploatacija i održavanje objekata i opreme vodovoda i kanalizacije El. pošta

Savremena eksploatacija i održavanje objekata i opreme vodovoda i kanalizacijeAutor: grupa autora
Izdavač: UTVSI
Godina: 2010.
Br.strana: 750
Povez: mek
Format: B-5
Fotografije: crno bele
Cena: 3300,00 rsd


Knjiga "Savremeno održavanje objekata i opreme vodovoda i kanalizacije" je jedinstvena na ovim prostorima, jer nudi konkretna i savremena rešenja kao i metode za planiranje, održavanje i eksploataciju objekata i postrojenja vodovodnih i kanalizacionih sistema za smanjenje gubitka vode, kao i za povecanje efikasnosti u organizaciji održavanja objekata i postrojenja a pre svega vodovodnih i kanalizacionih mreža. Sa ovakvom knjigom lakše ce se prihvatiti i, doskora, nama strane reci, kao što su, indikatori performansi i slicno. Posebna vrednost ove knjige je u tome da su u njenoj izradi ucestvovali, kao autori, recenzenti i koordinatori, brojni strucnjaci iz prakse i menadžmenta u oblasti vodovoda i kanalizacije, ali i iz oblasti visokog obrazovanja i poznatih instituta koji su prepoznali manjkavosti sadašnjeg školovanja i pokazali želju da se ova inicijativa ukljuci i u nastavni proces za obrazovanje gradevinskih inženjera hidrotehnicke struke. Knjiga se može i kritikovati, ali se mora poštovati vizija autora i napor da se ova kompleksna materija priredi u ovakvom, veoma koherentnom, obliku. Ocekujem da ce ova vredna knjiga pomoci komunalnim organizacijama da na dobrim osnovarna zapocnu unapredenje i modernizaciju održavanja objekata i postrojenja vodovodnih i kanalizacionih sistema, da smanje gubitke i racionalizuju potrošnju, odnosno, da povecaju efikasnost poslovanja u celini. Beograd, Decembar, 2009.

Recenzenti knjige:
1. Prof.dr Marko Ivetić, dipl. ing.
Šef Katedre za hidrotehniku i
vodno-ekološko inženjerstvo,
Građevinski fakultet u Beogradu
2. Prof. dr Slobodan Petković, dipl. ing.

MIŠLJENJE
o monografiji Savremena eksploatacija i održavanje
objekata i opreme vodovoda i kanalizacije

Sa porastom složenosti tehničkih sistema, njihova pravilna eksploatacija i održavanje postaje sve važniji element njihovog ukupnog životnog ciklusa, sa visokim stepenom uticaja na izlazne performanse, a posebno na upotrebni kvalitet tehničkih sistema, tj. na njihovu pouzdanost, sigurnost funkcionisanja, gotovost, kao i na ukupne troškove. Ovakva višestruka važnost pravilne eksploatacije i održavanja, posebno se odnosi na skupe i složene tehničke sisteme. Opredeljenja za bolje upoznavanje i unapređenje sistema eksploatacije i održavanja proističu, dakle, iz logičnih interesa i potreba. Ovo se, svakako, posebno odnosi na eksploataciju i održavanje objekata i opreme vodovoda i kanalizacije. Problematika održavanja objekata i opreme je veoma kompleksna i nerazdvojno povezana sa ostalim segmentima životnog ciklusa ovih tehničkih sistema i drugim njihovim svojstvima. Zato održavanje treba analizirati sistemski, saglasno metodama Inženjerstva sistema i drugih disciplina sistemskih nauka. Posebno su bitni međusobni odnosi Teorije održavanja i Teorije pouzdanosti. U ovoj oblasti su decenijama obavljana intenzivna istraživanja, a poslednjih godina je i kod nas objavljeno nekoliko knjiga i veći broj naučnih i stručnih radova. U tom smislu, monografija SAVREMENA EKSPOLATACIJA I ODRŽAVANJE OBJEKATA I OPREME VODOVODA I KANALIZACIJE svakako daje jedan nov kvalitativan doprinos. Ova monografija, pre svega, ističe i uobličava neke praktične probleme iz domena upravljanja održavanjem objekata i opreme i predlaže rešenja za te probleme. Monografija SAVREMENA EKSPOLATACIJA I ODRŽAVANJE OBJEKATA I OPREME VODOVODA I KANALIZACIJE ovu problematiku opisuje koncizno, ali celovito i jasno, na visokom stručnom nivou.
Može se konstatovati da je knjiga pisana na razumljiv i jasan način i ne traži predznanje za
svoje korišćenje, pa će korisno poslužiti u praksi i svakodnevnom radu rukovodilaca preduzeća i svih stručnjaka koji se bave ovom problematikom.
Beograd, Prof. dr Branko Vasić, dipl. ing.
Mašinski fakultet,Univerzitet u Beogradu


 

Posetite štand

AGM KNJIGE

na SAJMU KNJIGA u Beogradu

20-27.10.2019.

HALA 2 - štand 2207 i

HALA 4, štand 4021

POZIVNICA ZA SAJAM KNJIGA

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)
Novi naslovi u pripremi

1. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
- Spasoje Drapić

2. Nemačko srpski rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

3. Srpsko nemači rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

4. Kuće veka
- Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
- Vladimir Novaković

6. Prozori
- Andreja Marić

Knjige iz uvoza

Masivni mostovi- sa popustom 5500,00rsd

masivni mostoviautor: Jure Radić

godina: 2007,
strana: 552,
povez: tvrd,
format: B-5

cena : 7700,00 rsd sa popustom 5500,00

Masivnim mostovima pripadaju mostovi sagrađeni od kamena, opeke, betona te armiranog i prednapregnutog betona. Reč masivni ocrtava takve strukture dok su one bile robusnih dimenzija . Napredak u proračunskim postupcima i bolje poznavanje delovanja rezerve nosivosti dovodi do toga da su i betonske konstrukcije mostova sve vitkije, prozračnije, elegantnije tako da se teško masivnima može zvati.

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net