Izdanja AGM Knjige

Priručnik za racionalno korišćenje električne energije u domaćinstvu

Priručnik za racionalno korišćenje električne energije u domaćinstvuAutori: Mr J. Baruhović i I. Vuković, dipl.el.ing.

Godina: 2010.
Br.strana: 96
Povez: mek
Format: A-5
Cena: 440.00 rsd // 3,80 EUR


Ovaj priručnik će pomoći pojedincima kako najefikasnije i uz najmanje troškove mogu smanjiti svoj račun za struju od 15-25%, sa postojećim električnim aparatima, sa neznatnim intervencijama u stanu a takodje i sa uvođenjem novih savremenih uređaja za štednju. Priručnik daje informacije o energetskim razredima, tj. klasifikuje aparate u veće i manje potrošače električne energije. I na kraju, ukazuje na jedan, nama dobro poznati, ali još nedovoljno iskorišćeni vid energije – Sunčevu energiju.
Na konkretnom primeru je pokazana ušteda električne energije upotrebom „štedljive“ sijalice u odnosu na klasičnu. Verujemo da će mnogi korisnici primenjivati neke od ovih mera datih u priručniku, jer i štednjom električne energije daju direktni doprinos očuvanju životne sredine.

Opširnije...
Hidraulički transport čvrstih materijala El. pošta

Hidraulički transport čvrstih materijalaAutor: Veselin Batalović
Godina: 2006
Br.strana: 230
Povez: mek
Format: 17x24
Fotografije: crno bele
Cena: 1080,00 rsd


Neposredni povod za izdavanje ove Monografije je potreba da se popuni praznina, koja već godinama postoji, u našoj stručnoj literaturi u kojoj se razmatraju problemi transporta fluida, posebno problemi koji su povezani sa hidrauličkim transportom čvrstih materijala.

Ovaj rukopis nastao je kao plod dugogodišnjeg rada, koji je autor uložio, na rešavanju teorijskih i praktičnih problema transporta čvrstih materijala cevima. Rad je započeo davnih osamdesetih godina kada se autor, radeći u rudnicima Kišnica i Novo Brdo, susreo sa problemima koji prate: deponovanje flotacijske jalovine; hidrauličko za-sipanje otkopanih prostorija pri podzemnoj eksploataciji ruda olova i cinka; održavanje elemenata i sistema za transport.

Monografija je napisana tako da se može koristiti kako za potrebe obrazovanja studenata završnih godina, poslediplomaca i doktorata tako i za praktičnu upotrebu, za stručnjake iz oblasti rudarstva, mašinstva i gra evinarstva.

Poglavlje I, II i III su teorijske osnove koje su psovećene definisanju : karaktersitike materijala koji se transportuje , karakteristika fluida koji se koriste za hidraulički transport, karakterstika hidromešavine, osnova transporta – definisanje kritične brzine, pada pritiska potrebne snage itd.

Poglavlje IV obuhvata mašine i uredjaje za prirpemu i hidraulički transport čvrstih materijala. Date su teorijske osnvoe rada ovih mašina, konstruktivne karakteristike  u sklopu sa cevovodom.
Problemi odvodnjavanja hidromešavine, na kraju procesa transporta čvrstih materijala su detaljnije razmotreni u poglalvju V. U poglalvju VI objašnjeno je Habanje i definisanje radnog veka.

Iz sadržaja:

  • Svojstva ulaznih materija
  • Hidrodinamičke karaktersitike hidromešavina
  • Definisanje pada pritiska
  • Mašine i uredjaji za hidraulički transport
  • Odvodnjavanje hidromešavine
  • Habanje i definisanje radnog veka
  • Merenja i ispitivanja
  • Prilog 1
  • Prilog 2
 

Posetite štand AGM KNJIGE
na SAJMU TEHNIKE u Beogradu
od 21.05. do 24.05.2019.
Prolaz iz HALE 2 U HALU 1A

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)
Novi naslovi u pripremi

1. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
- Spasoje Drapić

2. Nemačko srpski rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

3. Srpsko nemači rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

4. Kuće veka
- Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
- Vladimir Novaković

6. Prozori
- Andreja Marić

Knjige iz uvoza

Majstor na kvadrat 7 - Zdravo stanovanje

Majstor na kvadrat 7 - Zdravo stanovanje Autor: Tomislav Toth

Godina: 2009.
Br.strana: 120
Povez: tvrd
Format: A-4
Cena: 880.00 rsd 


Šta znači zdravo  stanovanje? Udisati čist vazduh, piti čistu vodu, spavati u rpostoru bez hemikalija, otrovnih isparenja, bez gljivica i plesni. Dugogodišnej iskustvo nas uči da golema većina naših zdratvenih problema ne dolazi samo od naših loših navika I lenjosti, nego je sve to uslovljeno I okruženjem u kojem provodimo veći deo vremena. A to su naše kuće I stanovi. Reč u ovoj knjizi je o toplotnoj zaštiti, kvalitetnom podrumu, tankim I debelim zidovima, kondenzu, provetravanju…

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net