Izdanja AGM Knjige

Drumski saobraćaj snežni pokrivač i nanosi

Drumski saobracaj snezni pokrivac i nanosiAutor: Slobodan Plazinić

Godina: 2010
Br.strana: 110
Povez: mek
Format: B-5
Cena :  660.00 rsd // 6,00 EUR


Knjiga  ''Drumski saobraćaj, snežni pokrivač i nanosi'' čini kompilaciju stručnih radova  autora koji je u svom radu koristio podatke višegodišnjih merenja i ispitivanja uticaja meteoroloških parametara na drumski saobraćaj, u prvom redu, uticaja snežnog pokrivača i snežnih nanosa. Višegodišnji podaci ogledno-istraživačkih stanica omogućili su da se dobiju koeficijenti za proračune otpora snega pri kretanju čistača duž odvodne površine i uopšte,  za procene rasčišćavanja puteva od snega i rasvetljavanja procesa otpora snega pri zahvatanju, kada se javljaju sabijanje, smicanje i rasturanje snega.

Opširnije...
Sanacija klizišta El. pošta

Sanacija klizištaAutor: Prof. dr Adnan Ibrahimović, prof. dr Kenan Mandžić
Izdavač: Unverzitet Tuzla
Godina: 2003.
Br.strana: 200
Povez: mek
Format: B-5
ISBN: 9789958912757
Cena:  u planu novo izdanje 

Namera autora je da ova knjiga bude zbirka nužno potrebni informacija za bolje razumevanje fenomena klizišta kao I izbora i izvodjenja metoda sanacija kojima će se potpuno eleminisati ili značajno ublažiti posledice nastanka klizišta.

Ako bi se moglo govoriti o osnovnom cilju, koji knjiga, odnosno udzbenik treba da postigne kod čitalaca-studenata, on bi se mogao definisti kao doprinos razvoju svesti budućih građevinskih inžinjera o nužnosti metodološkog pristupa u rešavanju problema klizišta i definisanja efikasne procedure (algoritma) analize za svaki konkretan slučaj pojave klizišta na padini.

Veliki broj građevinskih inženjera, a posebno onih koji se odluče baviti geotehničkim inženjerstvom, neminovno se suočava sa pojavom klizišta na izgrađenim padinama ili padinama predviđenim za gradnju.

Često se problemu pojave klizišta pristupa jako površno ili bolje rečeno neadekvatno, s obzirom na težinu samog problema i posljedica koje on može da izazove. Provođenje mjera sanacije potencijalnih klizišta ili onih koja su već pokrenuta često je posljedica inženjerske rutine ili uobičajene prakse. U takvim slučajevima uočava se nedostatak nužno potrebne analize uslova nastanka i razvoja klizišta.

Jedna celovita analiza, koja se bazira na multidisciplinarnom pristupu rješavanja problema, omogućava odabir optimalnih sanacionih mjera, koje dovode do željenih rezultata, obično definisanih zahtijevanim faktorom sigurnosti, koji treba da se tim sanacionim mjerama postigne. Drugim rečima, poznavanje uslova, tačnije savremenih inženjersko geoloških procesa i pojava, koji dovode do nastanka klizišta, mehanizma kroz koji se manifestuje gubitak klizne mase kao i razvoj tog mehanizma kroz vrijeme, opštih geomehaničkih karakteristika padine odnosno klizne mase, neophodni su podaci, a u većini slučajeva i dovoljni, za izbor optimalnih geotehničkih sanacionih mjera, kojima ča se cijela padina izvesti iz stanja nestabilnosti u stanje zahtijevane stabilnosti. Drugačiji pristup od rečenog ne samo da ne daje učinkovita inženjerska rješenja sanacije, već usljed nepoznavanja ili ignorisanja relevantnih faktora, koji u suštini u sebi nose odgovore vezane za ta optimalna rješenja, mogu da izazovu i potpuno neželjene efekte i da izazovu dodatne otežavajuće okolnosti a krajnje negativne posledice uvećaju.
Ovi razlozi, ali prije svega potreba da se studentima treće odnosno četvrte godine Građevinskog odsjeka, Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta, Univerziteta u Tuzli, koji slušaju kurs pod nazivom Sanacija klizišta, obezbijedi sadržajna i adekvatna zamjena za udžbenik, opredijelili su autore da napišu ovu knjigu.


 


20% popusta na izdanja

AGM knjige


do 27.01.2021.

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)
Novi naslovi u pripremi

1. Solid Cam
    Slaviša Ivanović


2. Pneumatika 
    Slaviša Ivanović

3. Autocad 2007
    Slaviša Ivanović

4. Kuće veka
     Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
    Vladimir Novaković

6. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
     Spasoje Drapić

7. Tehničko crtanje sa nac.geomet. i komp.grafikom
     Slaviša Ivanoviđ

8. Mali leksikon psihološko-psihijat.i pravnih pojm.
    Stevan P. Petrović

9. Klasicizam u domaćoj arhitekt. XIX i XX veka
    Goran Polovina  USKORO

10. Rečnik riboloba ES i SE
     Branko Vukičević


Knjige iz uvoza

Izvodjenje (izvedba) čeličnih konstrukcija prema evropskim normama

Autori: Damir Markulak, Ivan Bajkovec
Godina: 2011
Izdavač: Univerzitet Osijek
Br.strana: 138
Povez: mek
Format: 24cm
Fotografije: kolor
Cena: rasprodato

Osnovna zamisao autora ove knjige je bila da se obradi deo normi koje se odnosi na samo izvodjenje čeličnih konstrukcija, kao segment koji je manje zastupljen u domaćoj literaturi. Naime, deo normi koji obradjuje same proračune konstrukcija je puno više zastupljen u stručnoj literature.

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net