Izdanja AGM Knjige

Građevinski materijali – hemija, struktura, tehnologija i korozija

Građevinski MaterijaliAutori: Red. prof dr Bartul Skenderović, dipl.fiz.hem., Doc.dr Milan Kekanović, dipl.građ.inž.

Godina: 2011
Br.strana: 292
Povez: mek
Format: B-5
Cena: 1320,00 rsd//11eurKnjiga donosi iscrpan pregled mikrostrukture, sastava i mogućih promena pojedinih građevinskih materijala koje se u njima mogu dogoditi, za vreme ili posle izgradnje, u eksploataciji objekta. Autori su nastojali da problematiku i rešenja približe čitaocu sa fizikalnog i hemijskog aspekta ponašanja mnogih materijala, bez preteranih teorijskih analiza.

Opširnije...
Sanacija klizišta El. pošta

Sanacija klizištaAutor: Prof. dr Adnan Ibrahimović, prof. dr Kenan Mandžić
Izdavač: Unverzitet Tuzla
Godina: 2003.
Br.strana: 200
Povez: mek
Format: B-5
ISBN: 9789958912757
Cena:  u planu novo izdanje 

Namera autora je da ova knjiga bude zbirka nužno potrebni informacija za bolje razumevanje fenomena klizišta kao I izbora i izvodjenja metoda sanacija kojima će se potpuno eleminisati ili značajno ublažiti posledice nastanka klizišta.

Ako bi se moglo govoriti o osnovnom cilju, koji knjiga, odnosno udzbenik treba da postigne kod čitalaca-studenata, on bi se mogao definisti kao doprinos razvoju svesti budućih građevinskih inžinjera o nužnosti metodološkog pristupa u rešavanju problema klizišta i definisanja efikasne procedure (algoritma) analize za svaki konkretan slučaj pojave klizišta na padini.

Veliki broj građevinskih inženjera, a posebno onih koji se odluče baviti geotehničkim inženjerstvom, neminovno se suočava sa pojavom klizišta na izgrađenim padinama ili padinama predviđenim za gradnju.

Često se problemu pojave klizišta pristupa jako površno ili bolje rečeno neadekvatno, s obzirom na težinu samog problema i posljedica koje on može da izazove. Provođenje mjera sanacije potencijalnih klizišta ili onih koja su već pokrenuta često je posljedica inženjerske rutine ili uobičajene prakse. U takvim slučajevima uočava se nedostatak nužno potrebne analize uslova nastanka i razvoja klizišta.

Jedna celovita analiza, koja se bazira na multidisciplinarnom pristupu rješavanja problema, omogućava odabir optimalnih sanacionih mjera, koje dovode do željenih rezultata, obično definisanih zahtijevanim faktorom sigurnosti, koji treba da se tim sanacionim mjerama postigne. Drugim rečima, poznavanje uslova, tačnije savremenih inženjersko geoloških procesa i pojava, koji dovode do nastanka klizišta, mehanizma kroz koji se manifestuje gubitak klizne mase kao i razvoj tog mehanizma kroz vrijeme, opštih geomehaničkih karakteristika padine odnosno klizne mase, neophodni su podaci, a u većini slučajeva i dovoljni, za izbor optimalnih geotehničkih sanacionih mjera, kojima ča se cijela padina izvesti iz stanja nestabilnosti u stanje zahtijevane stabilnosti. Drugačiji pristup od rečenog ne samo da ne daje učinkovita inženjerska rješenja sanacije, već usljed nepoznavanja ili ignorisanja relevantnih faktora, koji u suštini u sebi nose odgovore vezane za ta optimalna rješenja, mogu da izazovu i potpuno neželjene efekte i da izazovu dodatne otežavajuće okolnosti a krajnje negativne posledice uvećaju.
Ovi razlozi, ali prije svega potreba da se studentima treće odnosno četvrte godine Građevinskog odsjeka, Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta, Univerziteta u Tuzli, koji slušaju kurs pod nazivom Sanacija klizišta, obezbijedi sadržajna i adekvatna zamjena za udžbenik, opredijelili su autore da napišu ovu knjigu.


 

Posetite štand

AGM KNJIGE

na SAJMU KNJIGA u Beogradu

20-27.10.2019.

HALA 2 - štand 2207 i

HALA 4, štand 4021

POZIVNICA ZA SAJAM KNJIGA

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)
Novi naslovi u pripremi

1. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
- Spasoje Drapić

2. Nemačko srpski rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

3. Srpsko nemači rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

4. Kuće veka
- Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
- Vladimir Novaković

6. Prozori
- Andreja Marić

Knjige iz uvoza

Nauka o toplini III deo

Nauka o toplini III deoAutor: Fran Bošnajković, redovni profesor Univerziteta Štutgart
Godina: 1986
Izdavač: Golden marketing
Br.strana: 372
Povez: tvrd
Format: B-5
Fotografije: crno bela
Cena: 3850.00 rsd

Treći deo sadrži svojstva dvojnih smjesa i osnove termodinamike hemijskih reakcija sa zbirkom primera i rešenja sa 16 dijagrama i 2 tablice. Knjiga je namenjena studentima i inženjerima. I i II deo knjige su rasprodati.

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net