Izdanja AGM Knjige

Geotermalna energija

Geotermalna energija - proizvodnja i primenaAutor: Miloš Radaković   
Izdanje: AGM knjiga
Godina: 2011
Br.strana: 120
Povez: mek
Format: B-5
Fotografije: crno bele
Cena: 770,00 rsd//6,7 EUR

Danas je geotermalna energija, posle hidroenergije i biomase kao „klasičnih“ obnovljivih izvora, najznačajniji proizvođač toplotne i električne energije u svetskim razmerama. Kao i u slučaju sa ostalim vrstama obnovljivih izvora energije i geotermalna energija kod nas je slabo razvijena i vrlo malo zastupljena u celokupnom energetskom sistemu Srbije. Vrlo malo se radilo na istraživanju i razvoju geotermalne energije u Srbiji. Nedostatak stručne literature na srpskom jeziku je takođe veliki problem, a to je direktna posledica malog korišćenja geotermalne energije i naučno-stručnog rada.

Opširnije...
Čelične konstrukcije: priručnik El. pošta

celicne konstrukcije prirucnikAutor: Ivica Džeba
Izdavač: Građevinski fakulet u Zagrebu
Godina: 2015.
Br.strana: 107
Povez: mek
Format: B-5
ISBN: 978-9536272860
Cena: rasprodato u planu novo izdanje


Materija koja je ovde iznesena predstavlja osnovu za praktični deo nastave na odseku Metalne konstrukcije Gradjevinskog fakulteta u Zagrebu a koji se održava na trećoj godini preddiplomskog studija. Međutim, deo materije obrađivaće se i u okviru predmeta Uvod u konstruktorsko inženjerstvo, te će ovaj priručnik biti vrlo koristan i studentima druge godine preddiplomskog studija. Studentima preddiplomskog studija to je prvi praktični susret s metalnim konstrukcijama i mnogi temeljni pojmovi iz projektiranja čeličnih konstrukcija njima su još uvijek nepoznati.

Zbog toga se u ovom priručniku na primeru čelične hale studenti upoznaju s osnovama koje im omogućavaju bolje praćenje nastave, ali im i daju osnovu za sve o iz područja metalnih konstrukcija i projektiranja konstrukcija uopšte.

U priručniku se didaktički usvaja terminologija od građevinskih proizvoda za čelične konstrukcije, preko osnovnih svojstava čelika kao konstrukcijskog materijala, osnovnih principa stabilizacije čeličnih konstrukcija, do određivanja osnovnih delovanja i njihovih kombinacija. Najveći deo posvećen je praktičnom primeru projektiranja čelične prizemnice (hale) gde su detaljno razmotrene sve osnovne faze projektiranja. Kroz korake je prikazano kreiranje dispozicijskog rješenja, određivanje delovanja na krovne konstrukcijske elemente, uspostavljanje kombinacija djelovanja, računanje učinaka djelovanja, i na kraju samo dimenzioniranje osnovnih konstrukcijskih elemenata. Ovaj priručnik je nastao na temelju dugogodišnjeg iskustva autora u edukaciji studenta, ali i u nadzoru i projektiranju čeličnih konstrukcija. Autori se nadaju da će ovaj priručnik olakšati usvajanje materije iz specijaliziranih predmeta s diplomskog studija i biti osnova za praktično bavljenje građevinarstvom u području čeličnih konstrukcija.


 

Posetite štand

AGM KNJIGE

na SAJMU KNJIGA u Beogradu

20-27.10.2019.

HALA 2 - štand 2207 i

HALA 4, štand 4021

POZIVNICA ZA SAJAM KNJIGA

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)
Novi naslovi u pripremi

1. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
- Spasoje Drapić

2. Nemačko srpski rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

3. Srpsko nemači rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

4. Kuće veka
- Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
- Vladimir Novaković

6. Prozori
- Andreja Marić

Knjige iz uvoza

Štedljivije grejanje - Majstor na kvadrat 1

Štedljivije grejanje - Majstor na kvadrat 1Urednik: Tomislav Toth

Godina: 2008
Strana: 135
Povez: tvrd
Format: A-4

cena 880.00 rsd

Kako štedljivo grejanje pri savremenoj tehnici jednostavno nije zamislivo bez dobro izolovane kuće, prvi deo knjige je posvećen baš tome – toplotnoj zaštiti koja sa aspekta kućnog proračuna vredi blaga i zimi i leti. Drugi deo knjige obiluje sa nizom tehničkih rešenja kojim možemo zaštiti svoj životni standard I usporiti uništavanje okoline a koji se primenjuju u zemljama sa nepovoljnim okruženjem.

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net