Izdanja AGM Knjige

Obnovljivi izvori energije i njihova ekonomska ocena

Obnovljivi izvori energije i njihova ekonomska ocena Autor: Miloš Radaković

Godina: 2010.
Br.strana: 128
Povez: mek
Format: B-5
Cena: 880.00 rsd// 7,70 EUR


Ubrzano korišćenje raznih vidova obnovljivih izvora energije u našoj zemlji poslednjih godina otvorilo je prostor za nastanak jedne ovakve knjige. Drugim rečima, nastala je potreba za pisanjem ovakve knjige zbog povećanog korišćenja OIE u našoj zemlji, a da nigde nema neke stručnije ekonomske analize korišćenja određenih tehnologija. Najzad se i kod nas sve više pažnje posvećuje energetskoj efikasnosti i štednji energije. Energenti usled brzih promena cena na tržištu sve više poskupljuju i same okolnosti u okruženju nas prisiljavaju da sve veću pažnju posvećujemo energeskoj efikasnosti i štednji.

Opširnije...
Čelične konstrukcije: priručnik El. pošta

celicne konstrukcije prirucnikAutor: Ivica Džeba
Izdavač: Građevinski fakulet u Zagrebu
Godina: 2015.
Br.strana: 107
Povez: mek
Format: B-5
ISBN: 978-9536272860
Cena: rasprodato u planu novo izdanje


Materija koja je ovde iznesena predstavlja osnovu za praktični deo nastave na odseku Metalne konstrukcije Gradjevinskog fakulteta u Zagrebu a koji se održava na trećoj godini preddiplomskog studija. Međutim, deo materije obrađivaće se i u okviru predmeta Uvod u konstruktorsko inženjerstvo, te će ovaj priručnik biti vrlo koristan i studentima druge godine preddiplomskog studija. Studentima preddiplomskog studija to je prvi praktični susret s metalnim konstrukcijama i mnogi temeljni pojmovi iz projektiranja čeličnih konstrukcija njima su još uvijek nepoznati.

Zbog toga se u ovom priručniku na primeru čelične hale studenti upoznaju s osnovama koje im omogućavaju bolje praćenje nastave, ali im i daju osnovu za sve o iz područja metalnih konstrukcija i projektiranja konstrukcija uopšte.

U priručniku se didaktički usvaja terminologija od građevinskih proizvoda za čelične konstrukcije, preko osnovnih svojstava čelika kao konstrukcijskog materijala, osnovnih principa stabilizacije čeličnih konstrukcija, do određivanja osnovnih delovanja i njihovih kombinacija. Najveći deo posvećen je praktičnom primeru projektiranja čelične prizemnice (hale) gde su detaljno razmotrene sve osnovne faze projektiranja. Kroz korake je prikazano kreiranje dispozicijskog rješenja, određivanje delovanja na krovne konstrukcijske elemente, uspostavljanje kombinacija djelovanja, računanje učinaka djelovanja, i na kraju samo dimenzioniranje osnovnih konstrukcijskih elemenata. Ovaj priručnik je nastao na temelju dugogodišnjeg iskustva autora u edukaciji studenta, ali i u nadzoru i projektiranju čeličnih konstrukcija. Autori se nadaju da će ovaj priručnik olakšati usvajanje materije iz specijaliziranih predmeta s diplomskog studija i biti osnova za praktično bavljenje građevinarstvom u području čeličnih konstrukcija.


 

Posetite štand AGM KNJIGE
na SAJMU TEHNIKE u Beogradu
od 21.05. do 24.05.2019.
Prolaz iz HALE 2 U HALU 1A

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)
Novi naslovi u pripremi

1. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
- Spasoje Drapić

2. Nemačko srpski rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

3. Srpsko nemači rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

4. Kuće veka
- Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
- Vladimir Novaković

6. Prozori
- Andreja Marić

Knjige iz uvoza

Stabilnost konstrukcija

Stabilnost konstrukcijaAutor: Mehmed Čaušević, Mladen Bulić
Izdanje: Golden marketing
Godina: 2013
Br.strana: 350
Povez: tvrd
Format: B-5
Fotografije: crno bele
Cena: 3300,00 rsd

Udžbenik, kroz dvanaest poglavlja izlaže gradivo o stabilnosti linijskih elemenata. Gradivo u pojedinim poglavljima prate i adekvatni numerički primeri. Za praktični proračun statike i stabilnosti sistema pravih štapova date su na kraju knjige i odgovarajuće tablice.
Sadržaj knjige podeljen je u tri diela. U I. dielu izvedene su jednačine statike konstrukcija prema teoriji 2. reda što je bilo podlogom da se u II. delu knjige problem stabilnosti konstrukcija tretira kao homogeni problem statike konstrukcija po teoriji 2. reda.
U III. delu objašnjeni su pojmovi i primeri teorije stabilnosti koji su zastupljeni kao temeljni pojmovi i pojave u čeličnim konstrukcijama, a koriste se u konstrukcijskim evronormama za čelične konstrukcije.
Iako je gradivo u knjizi izloženo na klasičan način, knjiga takođe može korisno poslužiti i u praksi inženjerima konstrukterima koji se služe kompjuterom i gotovim programskim paketima u kojima se nudi i izračunavanje po teoriji 2. reda.

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net