Izdanja AGM Knjige

Reinženjering srednjeg stručnog obrazovanja za područje rada MAŠINSTVO I MAŠINSKA OBRADA na popustu 440.00

Reinženjering srednjeg stručnog obrazovanja za područje rada MAŠINSTVO I MAŠINSKA OBRADAAutor: Milisav Ristivojević

godina: 2009
strana: 158
povez: tvrd
format: B-5
Cena: 880.00 rsd /7,70 EUR NA POPUSTU 440.00


Ovaj priručnik predstavlja naučno-stručnu utemeljenu studiju od teorijskog i praktičnog značaja u razvoju naučnih saznanja iz oblasti rada mašinstvo i obrada metala. Znalački izabrana i precizno definisana problematika ovog rukopisa rešavana je na bazi odgovarajućih svetskih dostignuća u ovoj oblasti. Na osnovu analize stanja i iskustva u srednjem obrazovanju, a posebno u području rada mašinstvo i obrada metala definisane su smernice za delovanje i implementaciju u domenu unapredjivanja produktivnosti novih znanja uz ovoj oblasti. Sistem obrazovanja mora da postane otvoren, dinamičan, ofanzivan, koliko i samo znanje, što nam autor knjige to znalački prezentuje. Cilj ovog priručnika je da pomogne profesorima i reformatorima srednjeg stručnog obrazovanja, koji imaju danas, pa i u neposrednoj budućnosti, izuzetno težak i delikatan posao, da sveobuhvatno i na duži rok kvalitetno, prihvatljivo i primenjivo ovu reformu učine uspešnom. Ovaj priručnik je namenjen prvenstveno profesorima mašinskih tehničkih škola. S obzirom na oskudnu literaturu iz ove oblasti, ovaj priručnik može biti od korsiti i svim drugim profesorima koji se bave ovom aktuelnom problematikom.

Opširnije...
Čelične konstrukcije: priručnik El. pošta

celicne konstrukcije prirucnikAutor: Ivica Džeba
Izdavač: Građevinski fakulet u Zagrebu
Godina: 2015.
Br.strana: 107
Povez: mek
Format: B-5
ISBN: 978-9536272860
Cena: rasprodato u planu novo izdanje


Materija koja je ovde iznesena predstavlja osnovu za praktični deo nastave na odseku Metalne konstrukcije Gradjevinskog fakulteta u Zagrebu a koji se održava na trećoj godini preddiplomskog studija. Međutim, deo materije obrađivaće se i u okviru predmeta Uvod u konstruktorsko inženjerstvo, te će ovaj priručnik biti vrlo koristan i studentima druge godine preddiplomskog studija. Studentima preddiplomskog studija to je prvi praktični susret s metalnim konstrukcijama i mnogi temeljni pojmovi iz projektiranja čeličnih konstrukcija njima su još uvijek nepoznati.

Zbog toga se u ovom priručniku na primeru čelične hale studenti upoznaju s osnovama koje im omogućavaju bolje praćenje nastave, ali im i daju osnovu za sve o iz područja metalnih konstrukcija i projektiranja konstrukcija uopšte.

U priručniku se didaktički usvaja terminologija od građevinskih proizvoda za čelične konstrukcije, preko osnovnih svojstava čelika kao konstrukcijskog materijala, osnovnih principa stabilizacije čeličnih konstrukcija, do određivanja osnovnih delovanja i njihovih kombinacija. Najveći deo posvećen je praktičnom primeru projektiranja čelične prizemnice (hale) gde su detaljno razmotrene sve osnovne faze projektiranja. Kroz korake je prikazano kreiranje dispozicijskog rješenja, određivanje delovanja na krovne konstrukcijske elemente, uspostavljanje kombinacija djelovanja, računanje učinaka djelovanja, i na kraju samo dimenzioniranje osnovnih konstrukcijskih elemenata. Ovaj priručnik je nastao na temelju dugogodišnjeg iskustva autora u edukaciji studenta, ali i u nadzoru i projektiranju čeličnih konstrukcija. Autori se nadaju da će ovaj priručnik olakšati usvajanje materije iz specijaliziranih predmeta s diplomskog studija i biti osnova za praktično bavljenje građevinarstvom u području čeličnih konstrukcija.


 

Posetite štand

AGM KNJIGE

na SAJMU KNJIGA u Beogradu

20-27.10.2019.

HALA 2 - štand 2207 i

HALA 4, štand 4021

POZIVNICA ZA SAJAM KNJIGA

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)
Novi naslovi u pripremi

1. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
- Spasoje Drapić

2. Nemačko srpski rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

3. Srpsko nemači rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

4. Kuće veka
- Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
- Vladimir Novaković

6. Prozori
- Andreja Marić

Knjige iz uvoza

Mehanika 2 – Zbirka zadataka sa rešenim primerima

Mehanika 2 – Zbirka zadataka sa rešenim primerimaAutor: Berislav Medić

Godina: 1995
Br.strana: 100
Povez: mek
Format: B-5
Cena :  rasprodato


Zbirka zadataka sa rešenjima (za studente arhitekture i građevinarstva).

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net