Izdanja AGM Knjige

Tehnoloske I mere bezbednosti od požara

Tehnoloske I mere bezbednosti od pozaraAutor: Nikola Kleut
Izdavač: AGM knjiga
Godina: 2016.
Br.strana: 216
Povez: mek
Format: A-4
ISBN: 978-86-86363-66-4
Cena: 2420,00 rsd // 20eur   

Ovo je četvrta knjiga u seriji knjiga/sveski istog izdavača iz ob­lasti bezbed­no­sti od požara (i eksplozija eksplozivnih smeša, ExS). O tehnologiji je bilo reči i u prethodnoj knjizi, samo koli­ko je najnužnije za urbaniste i arhitekte; ovde je dato ono os­nov­no za one inženjere koji se bave problemima bezbedno­sti od po­žara u nešto širem smislu – gde se proizvode, prerađuju, skladište požarno opasne materije, u većim količinama.

Opširnije...
Procena usluga u planiranju i izgradnji El. pošta

Procena usluga u planiranju i izgradnjiU redakciji Martina Bognera sa saradnicima

Godina: 2009
Br.strana: 275
Povez: tvrd
Format: B-5
Cena :  1540.00


U knjizi je dat opis sadržaja projekata po strukama (arhitektonski, gradevinski, elektrotehnicki, mašinski itd.) sa objašnjenjima za svrhu usluge po pojedinim projektima i elaboratima i šta je sadržaj, odnosno kakav bi trebao da bude. Navedena je metoda kalkulacije cena usluga koja je egzistirala u “plavoj knjizi” a prva verzija je objavljena još 1965. godine.

Za sve projekte po strukama daju se tabele i nomogrami za odredivanje norma casova ili procenata u odnosu na investicionu vrednost za pojedine usluge. Vrednost investicija je data u evrima i vredi kao indeksni poen za kalkulacije. Na kraju knjige se nalazi CD sa programom za odredivanje cena i odredivanje varijanti cena za svaku struku. U knjizi je dato nekoliko korisnih priloga, kao što je kretanje kursa nemacke marke, dolara i evra od 1972. godine. Prednost ove knjige je višestruka. Ona može dati odgovore na pitanja koja treba regulisati u ugovorima o obavljanju pojedinih aktivnosti u izgradnji, isto tako, organizacije koje se bave izgradnjom objekata mogu koristiti ovaj materijal kao svoj službeni akt, ili u celini, ili u pojedinim delovima; a pri ugovaranju pojedinih radova na izgradnji objekata, ugovornim stranama može poslužiti kao podloga za ugovaranje, u celini, ili u delovima, sa izvesnim korekcijama itd.


 

Posetite štand AGM KNJIGE
na SAJMU TEHNIKE u Beogradu
od 21.05. do 24.05.2019.
Prolaz iz HALE 2 U HALU 1A

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)
Novi naslovi u pripremi

1. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
- Spasoje Drapić

2. Nemačko srpski rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

3. Srpsko nemači rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

4. Kuće veka
- Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
- Vladimir Novaković

6. Prozori
- Andreja Marić

Knjige iz uvoza

Hidrotehničke građevine 2

Hidrotehničke građevine  2Autor: Prof. dr. sc. Petar Stojic, dipl. ing.gradj.

Godina: 1998
Br.strana: 486
Povez: tvrd
Format: B-5
Cena :  2530.00


U ovoj knjizi su navedeni osnovni principi planiranja, hidraulickog oblikovanja i dimenzionisanja objekata, statickog tretmana, pri cemu je posebno naglašena potreba i uloga istraživanja fizickih karakteristika sredina u kojoj ce se graditi, kao osnovni preduslov njegovog ispravnog tehnickog rešenja. Autor navodi citaoca da sam odabere onaj pristup ili metodu koju smatra najprimerenijom za rešavanje njegovog konkretnog primera. Na oko 300 šema i slika izvedenih objekata prikazana su rešenja bilo pojedinih gradjevina bilo celokupnih izgradenih sistema u svetu. Pri tome autor navodi funkcionalne zahteve koje je object trebao ispuniti i fizicke karakteristike prirodne okoline , koji su zbog njihove interakcije uslovile konkretna rešenja.

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net