Izdanja AGM Knjige

Geotermalna energija

Geotermalna energija - proizvodnja i primenaAutor: Miloš Radaković   
Izdanje: AGM knjiga
Godina: 2011
Br.strana: 120
Povez: mek
Format: B-5
Fotografije: crno bele
Cena: 770,00 rsd//6,7 EUR

Danas je geotermalna energija, posle hidroenergije i biomase kao „klasičnih“ obnovljivih izvora, najznačajniji proizvođač toplotne i električne energije u svetskim razmerama. Kao i u slučaju sa ostalim vrstama obnovljivih izvora energije i geotermalna energija kod nas je slabo razvijena i vrlo malo zastupljena u celokupnom energetskom sistemu Srbije. Vrlo malo se radilo na istraživanju i razvoju geotermalne energije u Srbiji. Nedostatak stručne literature na srpskom jeziku je takođe veliki problem, a to je direktna posledica malog korišćenja geotermalne energije i naučno-stručnog rada.

Opširnije...
Procena usluga u planiranju i izgradnji El. pošta

Procena usluga u planiranju i izgradnjiU redakciji Martina Bognera sa saradnicima

Godina: 2009
Br.strana: 275
Povez: tvrd
Format: B-5
Cena :  1540.00


U knjizi je dat opis sadržaja projekata po strukama (arhitektonski, gradevinski, elektrotehnicki, mašinski itd.) sa objašnjenjima za svrhu usluge po pojedinim projektima i elaboratima i šta je sadržaj, odnosno kakav bi trebao da bude. Navedena je metoda kalkulacije cena usluga koja je egzistirala u “plavoj knjizi” a prva verzija je objavljena još 1965. godine.

Za sve projekte po strukama daju se tabele i nomogrami za odredivanje norma casova ili procenata u odnosu na investicionu vrednost za pojedine usluge. Vrednost investicija je data u evrima i vredi kao indeksni poen za kalkulacije. Na kraju knjige se nalazi CD sa programom za odredivanje cena i odredivanje varijanti cena za svaku struku. U knjizi je dato nekoliko korisnih priloga, kao što je kretanje kursa nemacke marke, dolara i evra od 1972. godine. Prednost ove knjige je višestruka. Ona može dati odgovore na pitanja koja treba regulisati u ugovorima o obavljanju pojedinih aktivnosti u izgradnji, isto tako, organizacije koje se bave izgradnjom objekata mogu koristiti ovaj materijal kao svoj službeni akt, ili u celini, ili u pojedinim delovima; a pri ugovaranju pojedinih radova na izgradnji objekata, ugovornim stranama može poslužiti kao podloga za ugovaranje, u celini, ili u delovima, sa izvesnim korekcijama itd.


 

Posetite štand

AGM KNJIGE

na SAJMU KNJIGA u Beogradu

20-27.10.2019.

HALA 2 - štand 2207 i

HALA 4, štand 4021

POZIVNICA ZA SAJAM KNJIGA

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)
Novi naslovi u pripremi

1. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
- Spasoje Drapić

2. Nemačko srpski rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

3. Srpsko nemači rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

4. Kuće veka
- Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
- Vladimir Novaković

6. Prozori
- Andreja Marić

Knjige iz uvoza

Efikasnost mjerenja i obračuna potrošnje plina

efikasnost merenja i obracuna potrosnje plinaautor: Miljenko Šunić i Berislav Pavlović

godina: 2000,
strana: 368,
povez: tvrd,
format: B-5

Cena: 5500,00 rsd

Vrlo je teško da se neka problematika obradi sveobuhvatno u jednom delu. Autori ove knjige uspeli su u velikoj meri približiti se tom cilju. Ova knjiga će naći primenu na području projektovanja, izgradnje i upravljanja plisnkih sistema distributerima i dobavljačima plina, tj. službama koje se bave merenjem i obračunom potrošnje plina, studentima tehničkih fakulteta i svima onima koji žele saznati više iz područja primene plina kao energenta u domaćinstvima i u industriji.

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net