Izdanja AGM Knjige

Analiza modela i odluka NOVO

Analiza modela i odlukaAutor: Prof. dr Gligorije Perović
Izdavač: AGM KNJIGA
Godina: 2017.
Br.strana: 250
Povez: TVRD/b5
Fotografije: crno bele/kolor
ISBN: 978-86-88601-85-5
Cena: 1650,00 rsd //14 eur

Pdf sadržaj i odlomak


Monografija 4 – ANALIZA MODELÂ I ODLUKÂ predstvalja nastavaks erije monografija u oblasti geodetskih nauka autora Gligorija Perovića, redovonog profesora Gradjevinskog fakulteta u Beogradu.

Opširnije...
Interakcija motora i motornih ulja El. pošta

Interakcija motora i motornih uljaTribologija, kontaminacija, dijagnostika, ekologija i standardi
Autori: Dr Predrag Petrovic i Ljubiša Markovic, dipl. inž.maš.

Godina: 2007
Br.strana: 294
Povez: mek
Format: B-5,
Cena :  972.00 rsd

Monografija pod nazivom „Interakcija motora i motornih ulja“,razmatra veoma znacajna naucna pitanjima iz oblasti: tribologije, kontaminacije, dijagnostike, ekologije i standarda kroz spregu motora i motornih ulja. Ona je nastala kao rezultat našeg dugogodišnjeg rada u eksperimentalnoj naucno- istraživackoj delatnosti i iskustava u brojnim oblastima naucnog delovanja za vreme rada u Institutu Industrije motora Rakovica. Znanja, iskustva i mišljenja smo sistematizovali i uoblicili u ovaj izdavacki projekat  i sada ga  predocavamo svima onima kojima su bliski nauka, tehnika, istraživanje i inovativna delatnost.

Pocetne stranice ove monografije posvecene su kinematsko-tribološkim karakteristikama klipno-cilindarskog sklopa motora sa unutrašnjim sagorevenjem. One su posebno znacajne, jer interaktivno mogu uticati na odnos motor – motorno ulje s obzirom da se u njihovom kontaktu javljaju mnogobrojne fizicko-hemijske reakcije. Pre svega je razmatrana problematika klipnog sklopa sa razlicitih aspekata: konstrukcije, dejstva sila, trenja, habanja, podmazivanja i faktora koji uticu na efekat podmazivanja.   U okviru ove oblasti, dat je i delimicni prikaz dugotrajnih homologacijskih ispitivanja uticaja ulja na habanje vitalnih delova motora.
Naredni deo monografije odnosi se na razmatranje problematike kontaminacije ulja u toku eksploatacije.Navode se zastupljene tehnološke operacije, i dozvoljene vrednosti kontaminata na komponentama i kompletnim motorima, kao i neki postupci za njihovo otklanjanje.   Ovde se posebno bavimo klasifikacijom cvrstih cestica, kao elemenata kontaminacije, prema važecim standardima i razmatramo pojedine mogucnosti za dekontaminaciju ulja.
Motorno ulje i kompletan sistem za podmazivanje, kao što je poznato, imaju svoje osnovne zahteve. Tim zahtevima, zatim, uzrocima mogucih problema degradacije ulja u toku eksploatacije, kao i dijagnostickim kriterijumima za ocenu stanja ulja u cilju blagovremene zamene, bavimo se u trecem poglavlju monografije. Razmatrani su osnovni parametri ulja koji, promenom svojih karakteristika mogu biti pokazatelji stepena degradacije ulja ili preventivnog upozorenja. Na stranicama u ovom poglavlju, analizirani su, uz to, i rezultati ispitivanja parametara koji definišu stepen degradacije i stepen cistoce ulja s ciljem da mu se produži vek trajanja, odnosno period zamene.Na kraju poglavlja prezentovane su neke od metoda ispitivanja u cilju utvrdivanja dijagnostickog stanja ulja
Trendovi buducih granica EURO propisa za motore razlicitih kategorija i aplikacija zastupljeni su u cetvrtoj oblasti našeg rada. Dat je prikaz uticaja ulja mineralnog i sintetickog porekla na toksicne komponente izduvnih gasova kod dizel-motora domace proizvodnje. Ovde se bavimo i aspektima zaštite životne sredine, pri cemu isticemo uticaj referentnog goriva mineralnog porekla i goriva iz biomase (biobizel) na nivoe toksicnosti komponenata iz izduvnih gasova kod dizel-motora. Ovi uticaji nisu propisani EURO normativima, ali je neophodno primetiti da su oni veoma znacajni kao element zaštite životne sredine.
Poslednje listove ove monografije namenili smo standardima, njihovom razvoju i opštem znacaju. Pišemo, takode, o važnosti odgovarajuceg izbora ulja i njegovog uticaja na delove koje podmazuje. Ovde smo se, isto tako, bavili razvrstavanjem motornih ulja i njihovim specificiranjem prema tipovima motora, kao i apliciranjem kod benzinskih i dizel-motora.
Ova monografija ce biti od koristi svima koji se bave problematikom motora i motornih ulja u svim mogucim aplikacijama. Pre svega, studentima tehnickih fakultete , viših,  i srednjih škola koje u svojim nastavnim programima proucavaju oblast saobracajnih i drugih mobilnih i stacionarnih sredstava, zatim naucnim institucijama, korisnicima, serviserima svih vidova aplikacija motora i drugima.

 

 

Posetite štand

AGM KNJIGE

na SAJMU KNJIGA u Beogradu

20-27.10.2019.

HALA 2 - štand 2207 i

HALA 4, štand 4021

POZIVNICA ZA SAJAM KNJIGA

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)
Novi naslovi u pripremi

1. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
- Spasoje Drapić

2. Nemačko srpski rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

3. Srpsko nemači rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

4. Kuće veka
- Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
- Vladimir Novaković

6. Prozori
- Andreja Marić

Knjige iz uvoza

Čelični i spregnuti mostovi na popustu

celicni i spregnuti mostoviautor: Boris Androić, Ivica Džeba i saradnici

godina: 2006,
strana: 1236,
povez: tvrd,
format: B-5

cena 6600,00 rsd   na popustu 3300,00

Načela koja se temelje na inženjerskim znanjima moraju biti spiritus movens kod realizacije čeličnih i spregnutih mostova nove generacije. Međutim, ta načela ne bi smela ni u kojem slučaju postati rigidna pravila, koja ograničavaju postizanje estetskog sklada mostovske konstrukcije.

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net