Izdanja AGM Knjige

Elementi mašinskih konstrukcija sa rešenim primerima

autor: Spasoje Drapić

godina: 2007.
broj strana: 594
povez: tvrd,
format: B-5

cena: 2200,00 rsd // 19 eur

Autor je ovom knjigom dao na jednom mestu temeljna znanja i najnovija dostignuća iz oblasti elemenata mašinskih sistema i pomoć korisnicima knjige pri rešavanju praktičnih zadataka u procesu projektovanja i konstruisanja. Materija u knjizi usklađena je sa savremenim pristupima u vodećoj našoj i široj literaturi iz ove oblasti i standardima ISO-DIN, a i onim standardima JUS, koji su u celini u saglasnosti sa ISO standardima.

Opširnije...
Interakcija motora i motornih ulja El. pošta

Interakcija motora i motornih uljaTribologija, kontaminacija, dijagnostika, ekologija i standardi
Autori: Dr Predrag Petrovic i Ljubiša Markovic, dipl. inž.maš.

Godina: 2007
Br.strana: 294
Povez: mek
Format: B-5,
Cena :  972.00 rsd

Monografija pod nazivom „Interakcija motora i motornih ulja“,razmatra veoma znacajna naucna pitanjima iz oblasti: tribologije, kontaminacije, dijagnostike, ekologije i standarda kroz spregu motora i motornih ulja. Ona je nastala kao rezultat našeg dugogodišnjeg rada u eksperimentalnoj naucno- istraživackoj delatnosti i iskustava u brojnim oblastima naucnog delovanja za vreme rada u Institutu Industrije motora Rakovica. Znanja, iskustva i mišljenja smo sistematizovali i uoblicili u ovaj izdavacki projekat  i sada ga  predocavamo svima onima kojima su bliski nauka, tehnika, istraživanje i inovativna delatnost.

Pocetne stranice ove monografije posvecene su kinematsko-tribološkim karakteristikama klipno-cilindarskog sklopa motora sa unutrašnjim sagorevenjem. One su posebno znacajne, jer interaktivno mogu uticati na odnos motor – motorno ulje s obzirom da se u njihovom kontaktu javljaju mnogobrojne fizicko-hemijske reakcije. Pre svega je razmatrana problematika klipnog sklopa sa razlicitih aspekata: konstrukcije, dejstva sila, trenja, habanja, podmazivanja i faktora koji uticu na efekat podmazivanja.   U okviru ove oblasti, dat je i delimicni prikaz dugotrajnih homologacijskih ispitivanja uticaja ulja na habanje vitalnih delova motora.
Naredni deo monografije odnosi se na razmatranje problematike kontaminacije ulja u toku eksploatacije.Navode se zastupljene tehnološke operacije, i dozvoljene vrednosti kontaminata na komponentama i kompletnim motorima, kao i neki postupci za njihovo otklanjanje.   Ovde se posebno bavimo klasifikacijom cvrstih cestica, kao elemenata kontaminacije, prema važecim standardima i razmatramo pojedine mogucnosti za dekontaminaciju ulja.
Motorno ulje i kompletan sistem za podmazivanje, kao što je poznato, imaju svoje osnovne zahteve. Tim zahtevima, zatim, uzrocima mogucih problema degradacije ulja u toku eksploatacije, kao i dijagnostickim kriterijumima za ocenu stanja ulja u cilju blagovremene zamene, bavimo se u trecem poglavlju monografije. Razmatrani su osnovni parametri ulja koji, promenom svojih karakteristika mogu biti pokazatelji stepena degradacije ulja ili preventivnog upozorenja. Na stranicama u ovom poglavlju, analizirani su, uz to, i rezultati ispitivanja parametara koji definišu stepen degradacije i stepen cistoce ulja s ciljem da mu se produži vek trajanja, odnosno period zamene.Na kraju poglavlja prezentovane su neke od metoda ispitivanja u cilju utvrdivanja dijagnostickog stanja ulja
Trendovi buducih granica EURO propisa za motore razlicitih kategorija i aplikacija zastupljeni su u cetvrtoj oblasti našeg rada. Dat je prikaz uticaja ulja mineralnog i sintetickog porekla na toksicne komponente izduvnih gasova kod dizel-motora domace proizvodnje. Ovde se bavimo i aspektima zaštite životne sredine, pri cemu isticemo uticaj referentnog goriva mineralnog porekla i goriva iz biomase (biobizel) na nivoe toksicnosti komponenata iz izduvnih gasova kod dizel-motora. Ovi uticaji nisu propisani EURO normativima, ali je neophodno primetiti da su oni veoma znacajni kao element zaštite životne sredine.
Poslednje listove ove monografije namenili smo standardima, njihovom razvoju i opštem znacaju. Pišemo, takode, o važnosti odgovarajuceg izbora ulja i njegovog uticaja na delove koje podmazuje. Ovde smo se, isto tako, bavili razvrstavanjem motornih ulja i njihovim specificiranjem prema tipovima motora, kao i apliciranjem kod benzinskih i dizel-motora.
Ova monografija ce biti od koristi svima koji se bave problematikom motora i motornih ulja u svim mogucim aplikacijama. Pre svega, studentima tehnickih fakultete , viših,  i srednjih škola koje u svojim nastavnim programima proucavaju oblast saobracajnih i drugih mobilnih i stacionarnih sredstava, zatim naucnim institucijama, korisnicima, serviserima svih vidova aplikacija motora i drugima.

 

 

Posetite štand

AGM KNJIGE

na SAJMU KNJIGA u Beogradu

20-27.10.2019.

HALA 2 - štand 2207 i

HALA 4, štand 4021

POZIVNICA ZA SAJAM KNJIGA

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)
Novi naslovi u pripremi

1. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
- Spasoje Drapić

2. Nemačko srpski rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

3. Srpsko nemači rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

4. Kuće veka
- Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
- Vladimir Novaković

6. Prozori
- Andreja Marić

Knjige iz uvoza

Krautov strojarski priručnik

Krautov strojarski priručnikAutor: Bojan Kraut

Godina: 2009
Br.strana: 874
Povez: platificiran mek
Format: A-5
Cena: 8800.00 rsd // 76 eur


Krautov strojarski priručnik je "brand" knjiga koja se izdaje već više od 50 godina! Reč je o vrhunskom priručniku sa kojim, sigurni smo, ste na neki način upoznati, a namenjena je mašinskim inženjerima i tehničarima, studentima tehničkih fakulteta i đacima tehničkih škola te mašinskim stručnjacima u praksi.
Kako knjiga sadrži mnoštvo važnih informacija svakodnevno potrebnih i u drugim tehničkim strukama, tako se njome služe i pripadnici struka kao što su elektrotehnička, hemijska, građevna, drvna i druge.

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net