Izdanja AGM Knjige

Primena proizvoda od gline u izgradnji energetski efikasnih zgrada

Primena proizvoda od gline u izgradnji energetski efikasnih zgradaAutori: grupa autora – zbornik radova
Izdanje: AGM KNJIGA
Godina: 2012.
Br.strana:    135
Povez:  mek
Format:  B-5
Fotografije: crno bele
Cena: 660,00 rsd

Ovaj Zbornik radova ima za cilj da projektantima i ugrađivačima ukaže kako primenom opeke, blokova i crepa, kao prirodnog materijala u izgradnji zgrada, može da se dobije kvalitetan i siguran objekat sa spekta življenja, što podrazumva kvalitetnu zaštitu od požara, dobru zvučnu i toplotnu izolaciju, tj. energetski efikasnu zgradu.

Opširnije...
Interakcija motora i motornih ulja El. pošta

Interakcija motora i motornih uljaTribologija, kontaminacija, dijagnostika, ekologija i standardi
Autori: Dr Predrag Petrovic i Ljubiša Markovic, dipl. inž.maš.

Godina: 2007
Br.strana: 294
Povez: mek
Format: B-5,
Cena :  972.00 rsd

Monografija pod nazivom „Interakcija motora i motornih ulja“,razmatra veoma znacajna naucna pitanjima iz oblasti: tribologije, kontaminacije, dijagnostike, ekologije i standarda kroz spregu motora i motornih ulja. Ona je nastala kao rezultat našeg dugogodišnjeg rada u eksperimentalnoj naucno- istraživackoj delatnosti i iskustava u brojnim oblastima naucnog delovanja za vreme rada u Institutu Industrije motora Rakovica. Znanja, iskustva i mišljenja smo sistematizovali i uoblicili u ovaj izdavacki projekat  i sada ga  predocavamo svima onima kojima su bliski nauka, tehnika, istraživanje i inovativna delatnost.

Pocetne stranice ove monografije posvecene su kinematsko-tribološkim karakteristikama klipno-cilindarskog sklopa motora sa unutrašnjim sagorevenjem. One su posebno znacajne, jer interaktivno mogu uticati na odnos motor – motorno ulje s obzirom da se u njihovom kontaktu javljaju mnogobrojne fizicko-hemijske reakcije. Pre svega je razmatrana problematika klipnog sklopa sa razlicitih aspekata: konstrukcije, dejstva sila, trenja, habanja, podmazivanja i faktora koji uticu na efekat podmazivanja.   U okviru ove oblasti, dat je i delimicni prikaz dugotrajnih homologacijskih ispitivanja uticaja ulja na habanje vitalnih delova motora.
Naredni deo monografije odnosi se na razmatranje problematike kontaminacije ulja u toku eksploatacije.Navode se zastupljene tehnološke operacije, i dozvoljene vrednosti kontaminata na komponentama i kompletnim motorima, kao i neki postupci za njihovo otklanjanje.   Ovde se posebno bavimo klasifikacijom cvrstih cestica, kao elemenata kontaminacije, prema važecim standardima i razmatramo pojedine mogucnosti za dekontaminaciju ulja.
Motorno ulje i kompletan sistem za podmazivanje, kao što je poznato, imaju svoje osnovne zahteve. Tim zahtevima, zatim, uzrocima mogucih problema degradacije ulja u toku eksploatacije, kao i dijagnostickim kriterijumima za ocenu stanja ulja u cilju blagovremene zamene, bavimo se u trecem poglavlju monografije. Razmatrani su osnovni parametri ulja koji, promenom svojih karakteristika mogu biti pokazatelji stepena degradacije ulja ili preventivnog upozorenja. Na stranicama u ovom poglavlju, analizirani su, uz to, i rezultati ispitivanja parametara koji definišu stepen degradacije i stepen cistoce ulja s ciljem da mu se produži vek trajanja, odnosno period zamene.Na kraju poglavlja prezentovane su neke od metoda ispitivanja u cilju utvrdivanja dijagnostickog stanja ulja
Trendovi buducih granica EURO propisa za motore razlicitih kategorija i aplikacija zastupljeni su u cetvrtoj oblasti našeg rada. Dat je prikaz uticaja ulja mineralnog i sintetickog porekla na toksicne komponente izduvnih gasova kod dizel-motora domace proizvodnje. Ovde se bavimo i aspektima zaštite životne sredine, pri cemu isticemo uticaj referentnog goriva mineralnog porekla i goriva iz biomase (biobizel) na nivoe toksicnosti komponenata iz izduvnih gasova kod dizel-motora. Ovi uticaji nisu propisani EURO normativima, ali je neophodno primetiti da su oni veoma znacajni kao element zaštite životne sredine.
Poslednje listove ove monografije namenili smo standardima, njihovom razvoju i opštem znacaju. Pišemo, takode, o važnosti odgovarajuceg izbora ulja i njegovog uticaja na delove koje podmazuje. Ovde smo se, isto tako, bavili razvrstavanjem motornih ulja i njihovim specificiranjem prema tipovima motora, kao i apliciranjem kod benzinskih i dizel-motora.
Ova monografija ce biti od koristi svima koji se bave problematikom motora i motornih ulja u svim mogucim aplikacijama. Pre svega, studentima tehnickih fakultete , viših,  i srednjih škola koje u svojim nastavnim programima proucavaju oblast saobracajnih i drugih mobilnih i stacionarnih sredstava, zatim naucnim institucijama, korisnicima, serviserima svih vidova aplikacija motora i drugima.

 

 

Posetite štand

AGM KNJIGE

na SAJMU KNJIGA u Beogradu

20-27.10.2019.

HALA 2 - štand 2207 i

HALA 4, štand 4021

POZIVNICA ZA SAJAM KNJIGA

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)
Novi naslovi u pripremi

1. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
- Spasoje Drapić

2. Nemačko srpski rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

3. Srpsko nemači rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

4. Kuće veka
- Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
- Vladimir Novaković

6. Prozori
- Andreja Marić

Knjige iz uvoza

Duboko temeljenje i poboljšanje temeljnog tla

Duboko temeljenje i poboljšanje temeljnog tlaAutori: Tanja Roje Bonacci
Izdanje: Gradjevinski fakultet Split
Godina: 2010,
Br.strana: 251
Povez: tvrd
Format: B-5
Fotografije: kolor
Cena: 2750,00

Iz poglavlja "Uvod":
"... Za odabir vrste i načina temeljenja, osim u najjednostavnijim slučajevima plitkog temeljenja, često je presudan izvođač i oprema s kojom isti raspolaže. Nerijetko izvođači, za vlastitu tehnologiju, nude i vlastite projekte. Kako se tehnologija i dalje razvija tako se temeljenju pružaju sve veće mogućnosti projektiranja i izvođenja.

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net