Izdanja AGM Knjige

Statika i stabilnost konstrukcija POPUST

Statika i stabilnost konstrukcijaAutori: prof. dr sc. Slavko Zdravković
Izdanje: AGM KNJIGA
Godina: 2013
Br.strana: 305
Povez: mek
Format: B-5
Fotografije: crno bele
Cena: 1430,00 rsd / 12,50 eur  za Studente sa popustom 990,00

Materija obrađena u ovoj knjizi je aktuelna zbog zahteva najnovijih tehničkih propisa. Naime, određivanje uticaja po teoriji drugog reda, nalaženje kritičnog opterećenja i dužine izvijanja štapova je neophodno iz razloga zadovoljavanja zahteva najnovijih standarda za stabilnost okvirnih čeličnih nosača, Pravilnika o tehničkim normativima za beton i armirani beton (,,Sl. list SFRJ’’ br. 11/1987), kao i primene najnovijih standarda za projektovanje i izvođenje konstrukcija od monolitnog drveta i ploča, kao i drugih vrsta konstrukcija.

Opširnije...
Priručnik o hrani El. pošta

Priručnik o hraniAutor: Nikola Počuča
Izdavač: AGM knjiga
Godina: 2017.
Br.strana: 276
Povez: mek /B5
Fotografije: crno bele
ISBN: 978-86-86363-80-0
Cena: 1650,00 rsd // 14 eur   1320,00

Namera knjige je da čitaoca upozna sa što više stvarnih i naučno-stručnih informacija. Pogrešnim shvatanjima i zabludama o štetnostima pojedinih namirnica i raznih dodataka se mnogi potrošači dovode u nedoumicu. Veliki proizvođači i kompanije često nameću svoje standarde, kojima favoriziraju svoju proizvode na globalnom planu. U poslednje vreme smo svedoci napada na neke proizvode, koji nisu naučnom metodom ili ispitivanjem dokazani kao štetni, koliko ih oni naznačuju. Ti isti proizvođači su ugradili paletu svojih industrijskih, sintetizovanih proizvoda, a sve pod izgovorom poboljšanja kvaliteta, trajnosti, transportabilnosti, ukusa ili slično. Tako se prave proizvodi sa što jeftinijim sirovinama i dodacima, većim sadržajem vode, sve u svrhu ostvarivanja ogromnih dobiti.


Kao potrošača, previše nas plaše transmastima (za koje je dokazano da su štetne) a kojih ima svuda u namirnicama, jer se koriste kao poboljšivači proizvoda, a prisutnost njihova dosta zavisi i od načina pripreme namirnica.
Kako se savremeni čovek hrani i da li je hrana lek ili otrov ili je samo podrška u borbi protiv bolesti.
Stara kineska poslovica koja se može uvek primeniti kaže:
"Što god da je otac bolesti, majka joj je loša hrana".
Hrana uz današnji život postaje izvor bolesti, jer smo svugde okruženi sa toksinima: u vodi, zemlji i vazduhu.

Ozbiljne studije pokazuju i potvrđuju da ne postoji idealan jelovnik, a još manje savršen izbor namirnica. Čovek zapravo mora ostati sa normalnim izborom namirnica i da budu što raznovrsnije. Ali kako to postići u zemlji u kojoj je potrošač potpuno osiromašio.

U vezi sa unošenjem masti u organizam, naglašene su promene u shvatanju i novi pravci u sistemu ishrane. Svakako je potrebno napraviti redukciju sa godinama života, ili prisustvom nekih posebno potrebnih ograničenja. Takođe su navedene neke vrste ishrane koje se često primenjuju bez opravdanja i bez stručne/lekarske kontrole, kao i poremećaji u ishrani.

Zbog toga,a i svega prethodno iznešenog ostajem pri pravilu koje postaje dominantno za zdrav način ishrane i poboljšanja zdravlja. Znači važno je jesti sve, ali u pravo vreme i u odgovarajućim kombinacijama.

Kroz tabele u kojima su date energetske, vitaminske i mineralne (esencijalne hranljive materije), data je mogućnost da svaki pojedinac pravi kombinaciju i količine uzimanja hrane prema svojim potrebama.

Preporuke za savremenu ishranu koja bi štitila zdravlje i bila „idealna“, polazeći od potrebe za hranom, treba zasnivati na sve novijim i naprednijim biohemijskim saznanjima, na dugoročnim istraživanjima hrane, na iskustvu kliničke dijetetike i statističkim istraživanjima, pri čemu nikako ne bi trebalo uzimati u ozbir neobjektivna lična mišljenja, verske poglede ili neke posebne interese.

Obim i način prezentacije svrstavaju ovaj priručnik u literaturu koja se može preporučiti, ne samo ljudima koji se bavi proizvodnjom, skladištenjem, prometom i kvalitetom prehrambenih proizvoda, nego i svima drugima koji kao potrošači putem ovog priručnika mogu da prošire svoja znanja o namirnicama, eventualnim štetnim aditivima u hrani i važećim propisima. Sve ove informacije mogu pomoći da životne namirnice budu što bezbednije a svakome olakšati odluku pri odabiru prehrambenih proizvoda.


 

Posetite štand AGM KNJIGE
na SAJMU TEHNIKE u Beogradu
od 21.05. do 24.05.2019.
Prolaz iz HALE 2 U HALU 1A

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)




Novi naslovi u pripremi

1. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
- Spasoje Drapić

2. Nemačko srpski rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

3. Srpsko nemači rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

4. Kuće veka
- Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
- Vladimir Novaković

6. Prozori
- Andreja Marić

Knjige iz uvoza

Hidrotehničke građevine 2

Hidrotehničke građevine  2Autor: Prof. dr. sc. Petar Stojic, dipl. ing.gradj.

Godina: 1998
Br.strana: 486
Povez: tvrd
Format: B-5
Cena :  2530.00


U ovoj knjizi su navedeni osnovni principi planiranja, hidraulickog oblikovanja i dimenzionisanja objekata, statickog tretmana, pri cemu je posebno naglašena potreba i uloga istraživanja fizickih karakteristika sredina u kojoj ce se graditi, kao osnovni preduslov njegovog ispravnog tehnickog rešenja. Autor navodi citaoca da sam odabere onaj pristup ili metodu koju smatra najprimerenijom za rešavanje njegovog konkretnog primera. Na oko 300 šema i slika izvedenih objekata prikazana su rešenja bilo pojedinih gradjevina bilo celokupnih izgradenih sistema u svetu. Pri tome autor navodi funkcionalne zahteve koje je object trebao ispuniti i fizicke karakteristike prirodne okoline , koji su zbog njihove interakcije uslovile konkretna rešenja.

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net