Izdanja AGM Knjige

Geotermalna energija

Geotermalna energija - proizvodnja i primenaAutor: Miloš Radaković   
Izdanje: AGM knjiga
Godina: 2011
Br.strana: 120
Povez: mek
Format: B-5
Fotografije: crno bele
Cena: 770,00 rsd//6,7 EUR

Danas je geotermalna energija, posle hidroenergije i biomase kao „klasičnih“ obnovljivih izvora, najznačajniji proizvođač toplotne i električne energije u svetskim razmerama. Kao i u slučaju sa ostalim vrstama obnovljivih izvora energije i geotermalna energija kod nas je slabo razvijena i vrlo malo zastupljena u celokupnom energetskom sistemu Srbije. Vrlo malo se radilo na istraživanju i razvoju geotermalne energije u Srbiji. Nedostatak stručne literature na srpskom jeziku je takođe veliki problem, a to je direktna posledica malog korišćenja geotermalne energije i naučno-stručnog rada.

Opširnije...
Priručnik o hrani El. pošta

Priručnik o hraniAutor: Nikola Počuča
Izdavač: AGM knjiga
Godina: 2017.
Br.strana: 276
Povez: mek /B5
Fotografije: crno bele
ISBN: 978-86-86363-80-0
Cena: 1650,00 rsd // 14 eur   1320,00

Namera knjige je da čitaoca upozna sa što više stvarnih i naučno-stručnih informacija. Pogrešnim shvatanjima i zabludama o štetnostima pojedinih namirnica i raznih dodataka se mnogi potrošači dovode u nedoumicu. Veliki proizvođači i kompanije često nameću svoje standarde, kojima favoriziraju svoju proizvode na globalnom planu. U poslednje vreme smo svedoci napada na neke proizvode, koji nisu naučnom metodom ili ispitivanjem dokazani kao štetni, koliko ih oni naznačuju. Ti isti proizvođači su ugradili paletu svojih industrijskih, sintetizovanih proizvoda, a sve pod izgovorom poboljšanja kvaliteta, trajnosti, transportabilnosti, ukusa ili slično. Tako se prave proizvodi sa što jeftinijim sirovinama i dodacima, većim sadržajem vode, sve u svrhu ostvarivanja ogromnih dobiti.


Kao potrošača, previše nas plaše transmastima (za koje je dokazano da su štetne) a kojih ima svuda u namirnicama, jer se koriste kao poboljšivači proizvoda, a prisutnost njihova dosta zavisi i od načina pripreme namirnica.
Kako se savremeni čovek hrani i da li je hrana lek ili otrov ili je samo podrška u borbi protiv bolesti.
Stara kineska poslovica koja se može uvek primeniti kaže:
"Što god da je otac bolesti, majka joj je loša hrana".
Hrana uz današnji život postaje izvor bolesti, jer smo svugde okruženi sa toksinima: u vodi, zemlji i vazduhu.

Ozbiljne studije pokazuju i potvrđuju da ne postoji idealan jelovnik, a još manje savršen izbor namirnica. Čovek zapravo mora ostati sa normalnim izborom namirnica i da budu što raznovrsnije. Ali kako to postići u zemlji u kojoj je potrošač potpuno osiromašio.

U vezi sa unošenjem masti u organizam, naglašene su promene u shvatanju i novi pravci u sistemu ishrane. Svakako je potrebno napraviti redukciju sa godinama života, ili prisustvom nekih posebno potrebnih ograničenja. Takođe su navedene neke vrste ishrane koje se često primenjuju bez opravdanja i bez stručne/lekarske kontrole, kao i poremećaji u ishrani.

Zbog toga,a i svega prethodno iznešenog ostajem pri pravilu koje postaje dominantno za zdrav način ishrane i poboljšanja zdravlja. Znači važno je jesti sve, ali u pravo vreme i u odgovarajućim kombinacijama.

Kroz tabele u kojima su date energetske, vitaminske i mineralne (esencijalne hranljive materije), data je mogućnost da svaki pojedinac pravi kombinaciju i količine uzimanja hrane prema svojim potrebama.

Preporuke za savremenu ishranu koja bi štitila zdravlje i bila „idealna“, polazeći od potrebe za hranom, treba zasnivati na sve novijim i naprednijim biohemijskim saznanjima, na dugoročnim istraživanjima hrane, na iskustvu kliničke dijetetike i statističkim istraživanjima, pri čemu nikako ne bi trebalo uzimati u ozbir neobjektivna lična mišljenja, verske poglede ili neke posebne interese.

Obim i način prezentacije svrstavaju ovaj priručnik u literaturu koja se može preporučiti, ne samo ljudima koji se bavi proizvodnjom, skladištenjem, prometom i kvalitetom prehrambenih proizvoda, nego i svima drugima koji kao potrošači putem ovog priručnika mogu da prošire svoja znanja o namirnicama, eventualnim štetnim aditivima u hrani i važećim propisima. Sve ove informacije mogu pomoći da životne namirnice budu što bezbednije a svakome olakšati odluku pri odabiru prehrambenih proizvoda.


 

Posetite štand

AGM KNJIGE

na SAJMU KNJIGA u Beogradu

20-27.10.2019.

HALA 2 - štand 2207 i

HALA 4, štand 4021

POZIVNICA ZA SAJAM KNJIGA

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)




Novi naslovi u pripremi

1. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
- Spasoje Drapić

2. Nemačko srpski rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

3. Srpsko nemači rečnik poljoprivrede, ekologije, šumarstva, lova, ribolova
- Dušan Mihajlov

4. Kuće veka
- Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
- Vladimir Novaković

6. Prozori
- Andreja Marić

Knjige iz uvoza

Čelične konstrukcije 1 – u skladu sa evrokodom

Čelične konstrukcije 1 – u skaldu sa evrokodomAutori: Androic, Dujmovic, Džeba

Godina: 2009
Strana: 1355
Povez: tvrd
Format: B-5
Cena: rasprodato

Knjiga Čelične konstrukcije 1 obraduje podloge potrebne za poznavanje osnovnih postavki savremenog našina projektovanja, uzimajuci u obzir temeljne principe visokoškolskog obrazovanja ali i daljeg stručnog usavršavanja u praksi. Obzirom na izuzetnu važnost  principa obrazovanja u praksi, u knjizi je obrađen project trajne vrednosti EQUESTA koji kao pilot project otvara nove puteve edukacije projektovanja čeličnih konstrukcija u buducnosti.

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net