Izdanja AGM Knjige
Autor: Branislav Vukičević
godina: 2009, strana: 109, povez: meki, format: A-5 cena: rasprodato link: 1000ostecenih.org
Jedno od osnovnih pitanja koje danas postavlja većina građana u Srbiji jeste na koji način rešiti stambeni problem sebi i svom potomstvu.
Autor se u ovom Priručniku vodi dilemama u pogledu kupovine nepokretnosti, počev od one osnovne: iznajmiti ili kupiti stan. Stoga se, u Priručniku nalaze odgovori na sva pitanja (ekonomska, pravna ali i mnoga druga) koja postavljaju oni koji kreću u potragu za svojim „krovom“. Upravo iz tog razloga, čitanjem se stiče utisak da razgovarate sa agentom za prodaju nekretnina ili sa službenikom u banci. Time Priručnik štedi dragoceno vreme, a što je još važnije, strpljenje.
|
Opširnije... |
|
Autor: Nikola Počuča Izdavač: AGM knjiga Godina: 2017. Br.strana: 276 Povez: mek /B5 Fotografije: crno bele ISBN: 978-86-86363-80-0 Cena: 1980,00 rsd // 17 eur
Namera knjige je da čitaoca upozna sa što više stvarnih i naučno-stručnih informacija. Pogrešnim shvatanjima i zabludama o štetnostima pojedinih namirnica i raznih dodataka se mnogi potrošači dovode u nedoumicu. Veliki proizvođači i kompanije često nameću svoje standarde, kojima favoriziraju svoju proizvode na globalnom planu. U poslednje vreme smo svedoci napada na neke proizvode, koji nisu naučnom metodom ili ispitivanjem dokazani kao štetni, koliko ih oni naznačuju. Ti isti proizvođači su ugradili paletu svojih industrijskih, sintetizovanih proizvoda, a sve pod izgovorom poboljšanja kvaliteta, trajnosti, transportabilnosti, ukusa ili slično. Tako se prave proizvodi sa što jeftinijim sirovinama i dodacima, većim sadržajem vode, sve u svrhu ostvarivanja ogromnih dobiti.
Kao potrošača, previše nas plaše transmastima (za koje je dokazano da su štetne) a kojih ima svuda u namirnicama, jer se koriste kao poboljšivači proizvoda, a prisutnost njihova dosta zavisi i od načina pripreme namirnica. Kako se savremeni čovek hrani i da li je hrana lek ili otrov ili je samo podrška u borbi protiv bolesti. Stara kineska poslovica koja se može uvek primeniti kaže: "Što god da je otac bolesti, majka joj je loša hrana". Hrana uz današnji život postaje izvor bolesti, jer smo svugde okruženi sa toksinima: u vodi, zemlji i vazduhu.
Ozbiljne studije pokazuju i potvrđuju da ne postoji idealan jelovnik, a još manje savršen izbor namirnica. Čovek zapravo mora ostati sa normalnim izborom namirnica i da budu što raznovrsnije. Ali kako to postići u zemlji u kojoj je potrošač potpuno osiromašio.
U vezi sa unošenjem masti u organizam, naglašene su promene u shvatanju i novi pravci u sistemu ishrane. Svakako je potrebno napraviti redukciju sa godinama života, ili prisustvom nekih posebno potrebnih ograničenja. Takođe su navedene neke vrste ishrane koje se često primenjuju bez opravdanja i bez stručne/lekarske kontrole, kao i poremećaji u ishrani.
Zbog toga,a i svega prethodno iznešenog ostajem pri pravilu koje postaje dominantno za zdrav način ishrane i poboljšanja zdravlja. Znači važno je jesti sve, ali u pravo vreme i u odgovarajućim kombinacijama.
Kroz tabele u kojima su date energetske, vitaminske i mineralne (esencijalne hranljive materije), data je mogućnost da svaki pojedinac pravi kombinaciju i količine uzimanja hrane prema svojim potrebama.
Preporuke za savremenu ishranu koja bi štitila zdravlje i bila „idealna“, polazeći od potrebe za hranom, treba zasnivati na sve novijim i naprednijim biohemijskim saznanjima, na dugoročnim istraživanjima hrane, na iskustvu kliničke dijetetike i statističkim istraživanjima, pri čemu nikako ne bi trebalo uzimati u ozbir neobjektivna lična mišljenja, verske poglede ili neke posebne interese.
Obim i način prezentacije svrstavaju ovaj priručnik u literaturu koja se može preporučiti, ne samo ljudima koji se bavi proizvodnjom, skladištenjem, prometom i kvalitetom prehrambenih proizvoda, nego i svima drugima koji kao potrošači putem ovog priručnika mogu da prošire svoja znanja o namirnicama, eventualnim štetnim aditivima u hrani i važećim propisima. Sve ove informacije mogu pomoći da životne namirnice budu što bezbednije a svakome olakšati odluku pri odabiru prehrambenih proizvoda.
|
|
******** POSETITE ŠTAND AGM KNJIGE NA SAJMU KNJIGA U BEOGRADU OD 19-24. MAJA 2024. HALA 2 - štand 2012 HALA 4 - štand 4017 Ponuda knjiga sa popustom iz građevinarstva, mašinstva, energetike, arhitekture, saobraćaja, ekologije i OIE, zaštite od požara, leksikografije, politike, matematike, fizike.
NOVE KNJIGE U PONUDI ******* PORUČIVANJE KNJIGA NA EMAIL: agmknjiga@gmail.com ili pozvati telefonom +381658470725, +381112618554, +381638470725
Novi naslovi u pripremi
1. SolidCam 2021- Automatsko programiranje CNC glodalica Slaviša Ivanović
2. Zone opasnosti (požar) Radovan Jovanov
3. Pneumatika Slaviša Ivanović
4. Geodetske mreže Gligorije Perović
5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću Vladimir Novaković
6. Tolerancije naleganja i stezni spojevi Spasoje Drapić
7. KAMEN -Tehnologija obrade, alati i mašine Slaviša Ivanović
8. Mali leksikon psihološko-psihijat.i pravnih pojm. Stevan P. Petrović
9. Tehnologija obrade drveta, alati i mašine za obradu Slaviša Ivanović 10. Rečnik ribolova ES i SE Branko Vukičević 11. Digitalni sistemi upravljanja procesima -Miša Stambolić
Knjige iz uvoza
autor: Boris Androić, Darko Dujmović, Ivica Džeba godina: 2006, strana: 443, povez: meki, format: B-5 cena 3850.00 rsd 1760.00 Cilj i svrha knjige “Inženjerstvo pouzdanosti I” je stvoriti temelje za naučno-istraživački rad i omogućiti kritički osvrt na normirane postupke vezane uz analizu konstrukcija. |
Opširnije... |
|