Izdanja AGM Knjige

Operacioni menadžment

Operacioni menadžmentAutor: Dr Zoran Radojević, red.prof.

Godina: 2010.
Br.strana: 212
Povez: mek
Format: B-5
Cena: 990.00 rsd // 8,60 EUR


Ova knjiga obuhvata razmatranja svih oblasti procesa realizacije operacionog menadžmenta koji se susreće u proizvodnji i u svim uslužnim delatnostima. Uz objašnjenje šta je operacioni menadžment, gde se susreće u proizvodnji i u uslužnim delatnostima i kako se koristi da osavremeni postojeća tehnološka rešenja, pa sve do izbora optimalnog postupka realizacije. Po ugledu na zapadna istraživanja, u knjizi je dato više primera iz prakse, što će biti od značaja budućem čitaocu. Prikaz upravljanja kvalitetom nam govori da je neophodno ispunjenje zahteva kvaliteta, jer isti utiče na zahteve kupaca. Kontrolisanje i usavršavanje rada je strategija buduće proizvodnje i davanja usluga.

Opširnije...
Priručnik o hrani El. pošta

Priručnik o hraniAutor: Nikola Počuča
Izdavač: AGM knjiga
Godina: 2017.
Br.strana: 276
Povez: mek /B5
Fotografije: crno bele
ISBN: 978-86-86363-80-0
Cena: 1650,00 rsd // 14 eur   1320,00

Namera knjige je da čitaoca upozna sa što više stvarnih i naučno-stručnih informacija. Pogrešnim shvatanjima i zabludama o štetnostima pojedinih namirnica i raznih dodataka se mnogi potrošači dovode u nedoumicu. Veliki proizvođači i kompanije često nameću svoje standarde, kojima favoriziraju svoju proizvode na globalnom planu. U poslednje vreme smo svedoci napada na neke proizvode, koji nisu naučnom metodom ili ispitivanjem dokazani kao štetni, koliko ih oni naznačuju. Ti isti proizvođači su ugradili paletu svojih industrijskih, sintetizovanih proizvoda, a sve pod izgovorom poboljšanja kvaliteta, trajnosti, transportabilnosti, ukusa ili slično. Tako se prave proizvodi sa što jeftinijim sirovinama i dodacima, većim sadržajem vode, sve u svrhu ostvarivanja ogromnih dobiti.


Kao potrošača, previše nas plaše transmastima (za koje je dokazano da su štetne) a kojih ima svuda u namirnicama, jer se koriste kao poboljšivači proizvoda, a prisutnost njihova dosta zavisi i od načina pripreme namirnica.
Kako se savremeni čovek hrani i da li je hrana lek ili otrov ili je samo podrška u borbi protiv bolesti.
Stara kineska poslovica koja se može uvek primeniti kaže:
"Što god da je otac bolesti, majka joj je loša hrana".
Hrana uz današnji život postaje izvor bolesti, jer smo svugde okruženi sa toksinima: u vodi, zemlji i vazduhu.

Ozbiljne studije pokazuju i potvrđuju da ne postoji idealan jelovnik, a još manje savršen izbor namirnica. Čovek zapravo mora ostati sa normalnim izborom namirnica i da budu što raznovrsnije. Ali kako to postići u zemlji u kojoj je potrošač potpuno osiromašio.

U vezi sa unošenjem masti u organizam, naglašene su promene u shvatanju i novi pravci u sistemu ishrane. Svakako je potrebno napraviti redukciju sa godinama života, ili prisustvom nekih posebno potrebnih ograničenja. Takođe su navedene neke vrste ishrane koje se često primenjuju bez opravdanja i bez stručne/lekarske kontrole, kao i poremećaji u ishrani.

Zbog toga,a i svega prethodno iznešenog ostajem pri pravilu koje postaje dominantno za zdrav način ishrane i poboljšanja zdravlja. Znači važno je jesti sve, ali u pravo vreme i u odgovarajućim kombinacijama.

Kroz tabele u kojima su date energetske, vitaminske i mineralne (esencijalne hranljive materije), data je mogućnost da svaki pojedinac pravi kombinaciju i količine uzimanja hrane prema svojim potrebama.

Preporuke za savremenu ishranu koja bi štitila zdravlje i bila „idealna“, polazeći od potrebe za hranom, treba zasnivati na sve novijim i naprednijim biohemijskim saznanjima, na dugoročnim istraživanjima hrane, na iskustvu kliničke dijetetike i statističkim istraživanjima, pri čemu nikako ne bi trebalo uzimati u ozbir neobjektivna lična mišljenja, verske poglede ili neke posebne interese.

Obim i način prezentacije svrstavaju ovaj priručnik u literaturu koja se može preporučiti, ne samo ljudima koji se bavi proizvodnjom, skladištenjem, prometom i kvalitetom prehrambenih proizvoda, nego i svima drugima koji kao potrošači putem ovog priručnika mogu da prošire svoja znanja o namirnicama, eventualnim štetnim aditivima u hrani i važećim propisima. Sve ove informacije mogu pomoći da životne namirnice budu što bezbednije a svakome olakšati odluku pri odabiru prehrambenih proizvoda.


 


20% popusta na izdanja

AGM knjige


do 27.01.2021.

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Kатаlоg izdanja (PDF)




Novi naslovi u pripremi

1. Solid Cam
    Slaviša Ivanović


2. Pneumatika 
    Slaviša Ivanović

3. Autocad 2007
    Slaviša Ivanović

4. Kuće veka
     Milenko Pajević

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
    Vladimir Novaković

6. Tolerancije naleganja i stezni spojevi
     Spasoje Drapić

7. Tehničko crtanje sa nac.geomet. i komp.grafikom
     Slaviša Ivanoviđ

8. Mali leksikon psihološko-psihijat.i pravnih pojm.
    Stevan P. Petrović

9. Klasicizam u domaćoj arhitekt. XIX i XX veka
    Goran Polovina  USKORO

10. Rečnik riboloba ES i SE
     Branko Vukičević


Knjige iz uvoza

Seizmička analiza zgrada

Seizmička analiza zgradaAutori: Mustafa Hrasnica

Godina: 2005
Br.strana: 282
Povez: tvrd
Format: B-5
Cena: 2200.00 rsd 


Knjiga počinje uvodnim poglavljem u kojem se govori o značaju zemljotresnog inženjerstva i ciljevima pravilnog projektovanja I konstruisanja zgrada izloženih zemljotresu.
U drugom poglalvjju se definišu osnovni seizmološki pojmovi, skale za merenje zemljotresa i njihove primene.

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net