Izdanja AGM Knjige

Pregled važećih SRPS - standarda koji se direktno ili indirektno odnose na finalne proizvode od čelika - U ŠTAMPI

Pregled važećih SRPS - standarda koji se direktno ili indirektno odnose na finalne proizvode od čelikaAutor: Dr Savo Marković   
Izdanje: AGM knjiga
Godina: 2011
Br.strana: xx
Povez: mek
Format: A-5
Fotografije: nema
Cena: PRIPREMA

Kao što je poznato, sve do početka devedesetih godina prošlog veka, svaka zemlja je imala svoje-nacionalne standarde, što znači da je i Jugoslavija imala svoje JUS-standarde. Početkom devedesetih godina prošlog veka objavljeni su prvi zajednički standardi (Europaische Norm), tj. EN-standardi koji su zamenili adekvatne nacionalne standarde u svakoj od zemalja Evropske unije.

Opširnije...
Rečnik osiguranja englesko-srpski El. pošta

recnik-osiguranja-englesko-srpski

 Autor:           Vera Joldić  i Bojana Papović


 Izdavač:         AGM knjiga
 Godina:          2024.
 Br.strana:       324 /A5 format
 Povez:            mek povez
 ISBN:              978-86-6048-051-6    // Sifra 1151
 Cena :            2970,00 rsd /25,5 eur

 PDF Sadržaj i odeljak

Oblast osiguranja, zbog svoje raznolikosti, predstavlja izazov za svakog prevodioca.

Rečnik osiguranja englesko-srpski nastao je iz dugogodišnjeg i često pionirskog traganja za najboljim prevodilačkim rešenjima i „živog posla" simultanih, konsekutivnih i pisanih prevoda. Pored osiguranja, rečnik pokriva i terminologiju srodnih oblasti kao što su finansije, pravo, mašinstvo, pomorstvo, građevinarstvo, arhitektura, te svaki segment ljudskog života i rada koji se osigurava ili se može osigurati. Struktura rečnika sledi princip hijerarhijskih leksičkih polja, gde osnovna jedinica uključuje primere u rečenicama, podređene termine i izraze i upućuje na sinonime (prema abecednom redosledu). Skraćenice su prevedene na početku rečnika, ali su navedene i uz sam termin.

Rečnik je osmišljen kao pomoć svima koji se bave osiguranjem ili imaju potrebu da razumeju značenje složenih termina iz te delatnosti na engleskom jeziku. To su, dakle, zaposleni i rukovodioci u delatnosti osiguranja, brokerske kuće, banke, zastupnici i posrednici, advokatske kancelarije, lekari i medicinsko osoblje i na kraju, ali ne i najmanje važno, prevodioci i prevodilačke agencije.

***

Diverse in nature, the insurance industry is a challenge for every interpreter and translator.

The Insurance Dictionary English-Serbian is the pinnacle of a long-standing and often pioneering search for the best translation solutions and real-life interpretation. Therefore, it includes the terms not often found in other dictionaries from the same field. On top of insurance, the Dictionary covers the terminology of related areas, such as finance, law, mechanical engineering, marine, civil engineering, architecture and every other segment of human life and work that is insured or insurable. The structure of the dictionary follows the principle of hierarchical lexical fields, with the basic unit including the examples in sentences, subordinate terms and expressions and a reference to synonyms (in alphabetical order). Abbreviations are listed at the beginning of the Dictionary, but also specified next to the term itself.

The Dictionary is designed to assist everyone who deals with insurance or needs to grasp the meaning of the comprehensive insurance terminology in English. It may, therefore, be of interest to employees and managers in the insurance industry, insurance brokers and agents, banks, various intermediaries, law offices, doctors and medical personnel, and last but not least, translators and translation agencies.

 
Tehničko crtanje sa nacrtnom geometrijom i kompjutrskom grafikom kroz Auto Cad El. pošta

tehnicko-crtanje-sa-nacrtnom-geometrijom-i-kompjuterskom-grafikom-kroz-auto-cad

 Autori:           Prof. Slaviša Ivanović

 Izdavač:         AGM knjiga
 Godina:          2023.
 Br.strana:       368
 Povez:            mek povez /A4 format
 ISBN:              978-86-6048-050-9
 Cena :            3300,00 rsd /28 eur


PDF Sadržaj i odeljak

Priručnik je nastao kao težnja autora da napiše knjigu koja će pomoći prvenstveno učenicima i studentima da savladaju nastavni plan i program a i drugim korisnicima će biti od velike pomoći pri upotrebi tehničkog crtanja sa nacrtnom geometrijom i kompjuterskom grafikom.

Priručnik je koncipiran tako da su u prvom delu data teorijska objašnjenja i demonstracije neophodne za razumevanje tehničkog crtanje sa nacrtnom geometrijom.

U drugom delu je data zbirka rešenih zadataka u programu Auto Cad, u cilju lakšeg rešavanja konkretnih problema u praksi.

Ovaj priručnik je namenjen učenicima prvog razreda, za razne obrazovne profile: u mašinskoj, elektro, građevinskoj, arhitektonskoj, saobraćajnoj i drvoprerađivačkoj struci u srednjim stručnim, kao i visokim strukovnim školama, akademijama i fakultetima u cilju sticanja znanja,veština i navika neophodnih za obavljanje složenih i konkretnih zadataka u proizvodnji.

 
Metoda pritisnutih štapova i zatega - riješeni primeri El. pošta

metoda-pritisnutih-stapova-rijeseni-primeri

 Autori:           Faris Trešnjo, Lidija Babić

 Izdavač:         AGM knjiga
 Godina:          2023.
 Br.strana:       117 /B5 format
 Povez:            mek povez
 ISBN:              978-86-6048-048-6
 Cena :            1430,00 rsd /12 eur


PDF Sadžaj i odeljak

Rešenja kompleksnh strukturnih problema (naprezanje zidnih nosača, zidova čašica montažnih temelja, visokih greda i sl.) se mogu dati primenom Metode pritisnutih štapova i zatega. Ova metoda je izvrsna inženjerska metoda koja je našla primenu i u EN 1992, zbog svoje jednostavnosti i jasnoće u pogledu toka sila u konstrukciji. Ovim je omogućeno da inženjer uz razumno iskustvo može ponuditi jednostavna rešenja za kompleksne strukturne probleme. Metoda daje ekonomičnija rešenja u pogledu utroška armature u odnosu na stare propise.

U prvom poglavlju su prikazane teorijske osnove metode. U drugom poglavlju su prikazani primjeri primjene metode na armiranim temeljima samcima ispod montažnih stupova. U trećem poglavlju su prikazani primjeri primjene metode na visokostjenim nosačima, a u četvrtom poglavlju je zaključak i zatim literatura.

 Detaljno su razrađeni primeri proračuna temelja samaca ispod montažnih stubova i zidnih nosača prema Eurokodu (EN 1992), pratećim planovima armature, koji  mogu biti praktična literatura studentima i inžinjerima za proračun a-b konstrukcija...

 
Modeli za analizu stabilnosti elektroenergetskih sistema El. pošta

modeli-za-analizu-stabilnosti-elektroenergetskih-sistema

 Autori:           Prof.dr Milenko Đurić

 Izdavač:         AGM knjiga
 Godina:          2023.
 Br.strana:       116
 Povez:            mek povez
 ISBN:              978-86-6048-045-5 / Šifra 1145
 Cena :            1430,00 rsd /12 eur


PDF Sadržaj i odeljak

Ova monografija obrađuje problematiku STABILNOSTI EES-a (elektroenergetskih sistema).

U monografiji se ne startuje od elementarnih pojmova vezanih za stabilnost EES-a, već se daju matematički modeli EES-a koji mogu biti baza za razvoj programskih celina (softvera) za analizu stabilnosti složenih EES-a. Prema tome, monografija podrazumeva da čitalac već vlada osnovnim znanjima vezanim za stabilnost dinamičkih sistema pa i EES-a.

U prvom poglavlju izveden je Parkov matematički model sinhrone mašine na kome se temelje kasnije razvijeni matematički modeli složenih EES-a. Nakon toga, data je analiza parametara sinhrone mašine i način određivanja svih parametara mašine na osnovu pasoških parametara generatora.

U drugom poglavlju razvijeni su matematički modeli sinhrone mašine bez i sa regulatorom pobude i stabilizatorom EES-a. Izvedene su sve moguće varijante matematičkih modela generatora sa različitim veličinama kao promenljivog stanja.

U trećem poglavlju izvedene su SPREŽNE jednačine koje povezuju matematičke modele pojedinih generatora koji rade paralelno u jedinstvenom EES-u i omogućavaju formiranje matematičkih modela složenih višemašinskih EES-a.

U četvrtom poglavlju izvedeni su matematički modeli EES-a za analizu stabilnosti pri malim poremećajima,

U petom poglavlju izvedeni su nelinearni modeli složenih EES-a koji služe za analizu stabilnosti pri velikim poremećajima, ili za analizu tranzijentne stabilnosti.

U šestom poglavlju izvršena je analiza NAPONSKE stabilnosti EES-a, kao poseban segment stabilnosti EES-a. Ovaj odeljak se ne bazira, za razliku od prethodnih, na Parkovom modelu sinhrone mašine.

Ova monografija je okosnica kursa "Stabilnost elektroenergetskih sistema" na postdiplomskim studijama na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu na smeru "Elektroenergetski sistemi" u grupama "Elektroenergetska postrojenja" i "Elektroenergetske mreže".

 
Geometrijska pravila zgrada sa početka 20. veka – iskustva forme El. pošta

geometrijska-pravila-na-zgradama-pocetkom-20-veka-iskustva-forme

 Autori:           Prof.dr Dušica Živanović

 Izdavač:         AGM knjiga
 Godina:          2023.
 Br.strana:       204 /A4 format
 Povez:            mek povez
 ISBN:              978-86-6048-046-2
 Cena :            2200,00 rsd /19 eur


PDF Sadržaj i odeljak

Materija izložena u ovoj monografiji odnosi se na jedan od temeljnih aspekata prostornosti i pojavnosti arhitektonskog sklopa – geometriju, koja kao fenomen predstavlja svojevrsnu gradivnu gramatiku svake graditeljske zamisli i ostvarenja. Odnos između dva ključna pojma kojima se vrši tumačenje izlagane teme, geometrije i morfologije prikazan je na jasan i saglediv način, potkrepljen grafičkim i osnovnim numeričkim objašnjenjima.

Istorijski period koji je zahvaćen u ovoj monografiji, kao što je rečeno, predstavlja vreme značajne kulturološke promene kroz koju je domaća sredina, tada, prolazila; sadržaj monografije, pored ostalog, na taj način, prikazuje kulturološki uzbudljiv period razvoja, uzajamnih odnosa i „preklapanja“ stilova akademizma, secesije i, tek u naznakama vidljive – moderne.

Monografija se temelji na izuzetno obimnom istraživačkom radu, kroz detaljno obrađene primere i na taj način predstavlja svojevrsni portfolio a koji će bez sumnje doprineti nekim novim istraživanjima.

Rezultati ispitivanja GEOMETRIJSKIH PRAVILA i u okviru njih različitih proporcijskih odnosa predstavljaju veliki doprinos egzaktnim racionalnim metodama istraživanja arhitektonske forme.


 
<< Početak < Prethodna 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Kraj >>

Strana 1 od 32


********

POSETITE ŠTAND AGM KNJIGE NA SAJMU

TEHNIKE U BEOGRADU

od 21-24. MAJA 2024.

PROLAZ IZ HALE 2 u HALU 1a (kod pošte)


Ponuda knjiga sa popustom iz mašinstva, energetike,

građevinarstva, arhitekture,

leksikografije

NOVE KNJIGE U PONUDI

*******

PORUČIVANJE KNJIGA NA EMAIL:

agmknjiga@gmail.com

ili pozvati telefonom

+381658470725, +381112618554, +381638470725

U ponudi su sva izdanja Saobraćajnog fakulteta Beograd za Srbiju i inostranstvo

Katalog Saobraćajni fakultet (PDF)
Novi naslovi u pripremi

1. SolidCam 2021- Automatsko programiranje CNC glodalica
    Slaviša Ivanović


2. Zone opasnosti  (požar)
    Radovan Jovanov

3. Pneumatika 
    Slaviša Ivanović

4. Geodetske mreže
    Gligorije Perović

5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću
    Vladimir Novaković

6.  Tolerancije naleganja i stezni spojevi
     Spasoje Drapić

7. KAMEN -Tehnologija obrade, alati i mašine
    Slaviša Ivanović

8. Mali leksikon psihološko-psihijat.i pravnih pojm.
    Stevan P. Petrović

9. Tehnologija obrade drveta, alati i mašine za obradu
    Slaviša Ivanović

10. Rečnik ribolova ES i SE
     Branko Vukičević

11. Digitalni sistemi upravljanja procesima -Miša Stambolić

      

Knjige iz uvoza

Novi dizajn vrta

Novi dizajn vrtaAutor: Joan Clifton
Prevod: Rajna Maršanic-Jovanovic

Godina: 2007
Strana: 236
Povez: tvrd
Format: A-4

cena 3300.00 rsd

 Knjiga Novi dizaj vrta je jedinstven i stilski prirucnik za savremena dizajnerska rešenja u vrtovima, dvorištima i na terasama, uz korištenje kamena, drva, betona, stakla, metala, gline, sintetskih i organskih materijala.

Opširnije...
Developed by: Pixelised.net
Copyright © 2008 - 2010 AGM knjiga d.o.o. Designed by: Pixelised.net