Izdanja AGM Knjige

Autor: Branko Lukić
Izdavač: AGM knjiga Godina: 2020. Br.strana: 148 Povez: broš / ćirilica Fotografije: crno bele ISBN: 978-86-6048-017-2 / sifra 1117 Cena : 1320,00 rsd / 11,5 e
PDF Sadržaj i odeljak Autor nas ovom knjigom upoznaje sa mogućnostima primene najnovije generacije uređaja za zavarivanje REL i TIG postupcima. U zasebnim poglavljima dao je osnovne pojmove definicije i principe rada invertorskih izvora struje, njihovim osnovnim karakteristikama, prednostima i nedostacima, da bi se potom fokusirao na invertorske uređaje za zavarivanje, pre svega REL/E/MMA i TIG/WIG postupkom.
Posebna poglavlja posvećena su REL i TIG postupcima zavarivanja dajući osnovne definicije, principe, specifičnosti i karaktersitike svih postupaka spajanja materijala, mogućnosti i oblasti primene, dajući osnovne parametre zavarivanja i uputstva za njihovo izvođenje, uključujući preporuke za izbor dodatnih materijala, njihovo označavanje i pravilno korišćenje. Takođe, dat je pregled izvora opasnosti pri zavarivanju, mera i sredstava zaštite koji omgućavaju bezbedan rad zavarivača.
Posebna pažnja je posvećena greškama koje se javljaju pri zavarivanju, uzrocima i merama za eleminisanje grešaka u zavarivanju.
Kao poseban zahtev za kvalitetno izvođenje zavarenih spojeva postavlja se postojanje propisane i proverene tehničko tehnološke dokumentacije pa su u priručniku date preporuke za definisanje i kvalifikaciju, proveru tehnologije izvođenja zavarivanja, proveru stručne osposobljenosti zavarivača i definisanje tehničke dokumentacije i zahteva na crtežima i u tehnologiji.
Autor u zaključnim razmatranjima nagoveštava novu eru u zavarivanju, uvođenjem u primenu: novih materijala, tehnologija i sofisticirane opreme i uređaja u koje spadaju i invertori koji omogućavaju, zahvaljujući svojim karakteristikima, kvalitetnije, produktivnije i konfornije izvođenje zavarenih spojeva i izradu zavarenih konstrukcija, normalno uz neophodnu edukaciju kadrova i strogu tehnološku disciplinu i striktno poštovanje propisane tehnologije i pridržavanje preporuka proizvođača opreme.
U prilozima knjige su date korisne informacije koje sadrže uputstva, u skladu sa propisanim standardima, za označavanje zavarenih spojeva u tehničko-tehnološkoj dokumentaciji, zahteve različitih nivoa kvaliteta zavarenih spojeva i uslove za njihovo postizanje, preglede kvaliteta osnovnih materijala, čelika i njihove karaktersitike u skladu sa zahtevima pojedinih standarda, itd.
Pred čitaocima je priručnik koji će koristiti i početnicima i doajenima koji se bave zavarivanjem, kao strukom u obrazovanju, projektovanju, izvođenju ili kontroli, da steknu nova saznanja i prošire stara. |
|
|
|
Ostala izdanja
|

Autori: Mr Nikola Počuča Izdavač: AGM knjiga Godina: 2024. Br.strana: 58 /A5 format Povez: meki povez/kolor fotografije ISBN: 978-86-6048-047-9 // Sifra 1147 Cena : 880,00 rsd // 7 eur
U vremenu u kojem su usled zabrinjavajućeg povećanja oboljenja, zbog nedostataka u ishrani i nepravilne ishrane, javni interesi društva se moraju u povećanoj meri koncentrisati na problem pravilne ishrane i žitaricama, jer to kao osnovni vid ljudske egzistencije traži povećanje pažnje. U poslednjih 40-50 godina znatno je porastao broj prehrambeno - fizioloških studija o pojedinim vrstama žitarica pri čemu su se među njima u pogledu hranjivih materija i prehrambenih vrednosti ispoljile jasne razlike. Naročito je došlo do izražaja saznanje da ovas (zob), kada se preradi u proizvode pogodne za ishranu, kao sastavni deo ishrane, među ostalim žitaricama zauzima posebno mesto, koje mu daje prioritet u ljudskoj ishrani. Ograničenost proizvodnje pšenice u svetskim okvirima i mogućim problemima prehrane svetskog stanovništva, ovas bi mogao biti visokokvalitetna zamena, te stoga njegovo uzgajanje u većim obimima treba da zauzme vidno mesto u svakom budućem planu za ishranu ljudi u svetu, tim pre što ovas nije posebno zahtevna žitarica za uzgajanje i dobro uspeva i na lošim zemljištima. Shodno tome, u ovoj knjizi će biti dati na razumljiv način prehrambeno - fiziološke osobine ovsa ukratko, a više o značaju ovsenih proizvoda za ishranu savremenih ljudi u zdravim i bolesnim danima, a na osnovu mišljenja i dokaza biohemičara, medicinara i tehnologa. Proizvodi od ovsa su postali u novije vrema veoma traženi zbog svoje nutritivne vrednosti koja premašuje sva ostala žita. Ovas ima visok sadržaj masti, esencijalnih masnih kiselina i povoljan aminokiselinski sastav proteina. Standardni proizvodi mlinske prerade ovsa su ovsene pahuljice i ovsena brašna koja se javljaju u prirodnom i prerađenom (instantiranom) obliku. Na tržištu se najviše pojavljuju u prerađenom obliku i služe za brzu pripremu kaša. Ovsene pahuljice se dobijaju spljoštavanjem celog zrna, prethodno oljuštenog. Mogu da se koriste i kao dodatna sirovina u proizvodnji posebnih vrsta hleba, peciva i drugih pekarskih proizvoda. Ovas je važna sirovina za industrijsku proizvodnju stočne hrane, a nezamenjiva visokokvalitetna hrana u uzgoju konja.
|
|
|
Autor: Prof. Aleksandra Pavićević Izdavač: AGM KNJIGA Godina: 2017. Br.strana: 76 Povez: mek/A5 Fotografije: crno bele ISBN: 978-86-88601-87-9 Cena: 880,00 rsd // 7,5eur
PDF Sadržaj i odlomak
Priručnik je nastao kao plod dugogodišnjeg rada autora sa decom u nastavi hora. Nastao je iz potrebe da kolegama koji tek ulaze u svet muzičke pedagogije pomogne u bržem savlađivanju metodičkih i praktičnih pristupa nastavi hora iz ugla dirigenta, a starijim kolegama da bude podsetnik na korake kojima će nastupi horova biti veoma uspešni.
|
|
Opširnije...
|
|
Autor: Nikola Počuča Izdavač: AGM knjiga Godina: 2017. Br.strana: 276 Povez: mek /B5 Fotografije: crno bele ISBN: 978-86-86363-80-0 Cena: 1980,00 rsd // 17 eur
Namera knjige je da čitaoca upozna sa što više stvarnih i naučno-stručnih informacija. Pogrešnim shvatanjima i zabludama o štetnostima pojedinih namirnica i raznih dodataka se mnogi potrošači dovode u nedoumicu. Veliki proizvođači i kompanije često nameću svoje standarde, kojima favoriziraju svoju proizvode na globalnom planu. U poslednje vreme smo svedoci napada na neke proizvode, koji nisu naučnom metodom ili ispitivanjem dokazani kao štetni, koliko ih oni naznačuju. Ti isti proizvođači su ugradili paletu svojih industrijskih, sintetizovanih proizvoda, a sve pod izgovorom poboljšanja kvaliteta, trajnosti, transportabilnosti, ukusa ili slično. Tako se prave proizvodi sa što jeftinijim sirovinama i dodacima, većim sadržajem vode, sve u svrhu ostvarivanja ogromnih dobiti.
|
|
Opširnije...
|
|
Autor: Priredio: Gligorije Perović Izdavač: AGM knjiga Godina: 2017. Br.strana: 101 Povez: tvrd /A5 Fotografije: crno bele ISBN: 978-86-914405-77-0 Cena: 990,00 rsd // 19 eur
|
|
Opširnije...
|
|
Autor: Marija Emmirova Izdavač: AGM knjiga Godina: 2017. Br.strana: 44 Povez: mek/A4 landscape Fotografije: kolori ISBN: 978-86-86363-78-7 Cena:1210,00 rsd /10,50 eur /sifra 1078
Napomena ove knjige je da objasni kako je važno imati dobru i svetlu maštu, kako je važno uvideti, da si deo sveta koji nas okružuje i pažljivo se odnositi prema njemu, biti odgovoran za svoja dela i želje. Ova knjiga ima veliko značenje za pravilno vaspitavanje deteta, njegovo ovažavanje odnosa prema sebi i okolini, razvijanje kod deteta pravilnih životnih vrednosti, odgovornosti I zdravog patriotizma.
|
|
Opširnije...
|
|
|
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>
|
|
Strana 1 od 2 |
|

******** POSETITE ŠTAND AGM KNJIGE NA SAJMU KNJIGA U BEOGRADU OD 25.10. do 02.11.2025. HALA 2 - štand 2207 HALA 4 - štand 4017 Ponuda knjiga sa popustom iz građevinarstva, mašinstva, energetike, arhitekture, saobraćaja, ekologije i OIE, zaštite od požara, leksikografije, politike, matematike, fizike.
NOVE KNJIGE U PONUDI ******* PORUČIVANJE KNJIGA NA EMAIL: agmknjiga@gmail.com ili pozvati telefonom +381658470725, +381112618554, +381638470725
Novi naslovi u pripremi
1. SolidCam 2021- Automatsko programiranje CNC glodalica Slaviša Ivanović
2. Zone opasnosti (požar) Radovan Jovanov
3. Pneumatika Slaviša Ivanović
4. Geodetske mreže Gligorije Perović
5. Planiranje i kontrola investicija u preduzeću Vladimir Novaković
6. Tolerancije naleganja i stezni spojevi Spasoje Drapić
7. KAMEN -Tehnologija obrade, alati i mašine Slaviša Ivanović
8. Mali leksikon psihološko-psihijat.i pravnih pojm. Stevan P. Petrović
9. Tehnologija obrade drveta, alati i mašine za obradu Slaviša Ivanović 10. Rečnik ribolova ES i SE Branko Vukičević 11. Digitalni sistemi upravljanja procesima -Miša Stambolić
Knjige iz uvoza
Autori: Bijan O. AALAMI Izdanje: HUBITG Godina: 2009, Br.strana: 193 Povez: mek Format: A-4 Fotografije: kolor/crno bele Cena: RASPRODATO
Od prvog izdanja ove knjige u SAD-u, pre nešto više od 10 godina, primena nakandnog napinjanja globalno je značajno porasla Mnogi inženjeri su prepoznali učinak i eonomsku prednsot naknadnog napinjanja u viskogradnji, I primenili system u svojim projektima, gde god je to bilo opravdano. |
|
Opširnije... |
|